TARTU BLUUSIKITARRIST ESINEB TOILAS

Foto: Leif Laaksonen

12. juulil annab festivali 7 linna muusika raames Toila Pargi Kohvikus tasuta kontserdi Tartu bluusikitarrist Andres Roots, keda raamat “Eesti muusika 100 aastat” tutvustab kui “Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat”.

Rootsi novembrikuine sooloalbum “Breakfast in September” oli talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnes ning viis tartlase märtsiks ka Suurbritannia ajakirja Blues in Britain esikaanele. Esitlustuuri käigus Šotimaal salvestatud kontsert-EP “Loch Lomond Blues” ilmus mais nii digitaalselt kui limiteeritud tiraažis CD-l, veel enne sügist on aga Rootsilt oodata seitsmetollist vinüülplaati – tema 2016. aasta LP “Roots Music” tõusis toona R2 Eesti albumitabeli tippu ning pälvis Kuldse Plaadi auhinna.

Lisaks jätkab USA ajakirja Blues Blast poolt “muljetavaldavaks kitarrivõluriks” tituleeritud tartlane sel suvel soolokontsertide sarja Tallinnas Von Krahlis, esineb Haapsalus, Paliveres, Tamperes ja Lahtis ning astub üles nii Pärnu Bluusipäevadel kui Soome suurimate bluusifestivalide hulka kuuluval Rauma Bluesil.

Festival 7 linna muusika toimub Ida-Virumaal juba XXI korda ning hõlmab 15 kontserti vanamuusikast rokini.

Uus lugu peatselt ilmuvalt vinüülplaadilt:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.