EESTI ALBUMITABELI TIPUS PÜSIB JÄTKUVALT KADRI VOORANDI PLAAT “IN DUO WITH MIHKEL MÄLGAND”

Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand Solarise Apollos albumi esitlusel

Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand Solarise Apollos albumi esitlusel

Eelmisel nädalal ilmunud ja koheselt ka Eesti albumitabeli tippu tuhisenud Kadri Voorandi plaat “In Duo With Mihkel Mälgand” on endiselt müügitabeli liider.

Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand on koos üles astunud mitmetel olulistel jazzifestivalidel nagu Pori Jazz, Jazz Baltica ja London Jazz Festival. Minimalistlikust koosseisust hoolimata on kaks tippmuusikut võimelised looma küllusliku kõlaga maailma, kus julged helimanipulatsioonid toetavad lüürilise ja jõulise kokkupõrkest sündivat andekat eripära. Alles paar päeva tagasi tuli uudis, et albumi “In Duo With Mihkel Mälgand” annab järgmisel aasta alguses rahvusvaheliselt välja plaadifirma ACT, kelle all on tegutsenud teiste seas Nils Landgren, E.S.T., Viktoria Tolstoy ja Marius Neset. Plaadilepingu kohaselt jätkab Voorand koostööd ACT’iga ka tulevikus.

Eesti albumitabeli hõbemedal kuulub seekord Reet Linnale, kelle Eesti Kullafondi sarjas ilmunud kolmikplaadile mahtus lausa 65 laulu, nii duette kui soolopalasid ning ka teiste poolt esitatud lugusid, millele Reet on loonud sõnad. “Ma pean ütlema, et plaadil on laule, mida kuulates mõtlesin, kas mina olen neid laulnud? On väga tõsist tööd tehtud ja otsitud üles,” mainis Linna maikuu lõpus toimunud plaadiesitlusel.

Tubli müügitulemusega sai kolmanda koha Saksa industriaalroki lipulaeva Rammstein seitsmes stuudioalbum. Küllap olete kuulnud, et bänd tuleb järgmisel suvel juba viiendat korda Eestisse esinema, astudes 21. juulil üles Tallinna lauluväljakul. Kontsert toimub staadioniturnee “European Stadium Tour 2020” raames.

Täpselt pingerea keskele paigutas end üks uus tulija ja selleks on album pealkirjaga “Eesti laulupidu 150”, tähistamaks 150 aasta möödumist esimesest üldlaulupeost. Hoolikalt valitud kakskümmend kuus helisalvestist aitavad pilku heita minevikku ning teada saada, millised palad on laulupidude ajaloos osutunud armastatuimaks ning millised neist on kandnud eesti rahva ja tema enesetunnetuse ajaloos kõige kesksemat rolli. “Eesti laulupidu 150” teeb kultuuriajaloolisest aspektist veelgi põnevamaks see, et palade kontsertsalvestused on valitud erinevatelt laulupidudelt – alates 1933. aastast kuni käesoleva sajandini välja. Lisaks täiendab plaatidele talletatavaid Mart Laari ning Katariina Pätsi eesti- ja inglisekeelsed saatesõnad ning rikkalikud kommentaarid, mis aitavad muusikakuulajal mõtestada laulupidude tähendust ja rolli eri ajalooperioodidel ning sedagi, kuidas on eri aegade ühiskondlik-poliitilised olud kujundanud laulupidude nägu.

Taastulijatest asub albumitabeli kaheksandal real folk-metal’i ansambli Metsatöll veebruaris ilmavalgust näinud CD “Katk kutsariks” ja üheksandaks potsatas kollektiivi Naised Köögis kolmas viisiketas “Uhke ja vaba”. Muide, mõlemad taastulijad on Eesti albumitabeli tipus juba ära käinud.

Kuula esikoha plaadilt pärit Kadri Voorandi ja NOËPi esitatud pala “What If I Did Kill You”:

Eesti albumitabel (28. juuni):

1 (1) Kadri Voorand “In Duo With Mihkel Mälgand”
2 (5) Reet Linna “Eesti Kullafond”
3 (2) Rammstein “Rammstein”
4 (3) Ivo Linna “Eesti Kullafond – Tundmatu Ivo Linna”
5 UUS “Eesti laulupidu 150”
6 (4) Vaiko Eplik “Sireleis”
7 (6) Marek Sadam “Tulbid ja bonsai”
8 TAAS Metsatöll “Katk kutsariks”
9 TAAS Naised Köögis “Uhke ja vaba”
10 (9) Propeller “40”

Sulgudes positsioon eelmisel korral

Edetabelit aitavad MuusikaPlaneedil kokku panna Tallinna poed Terminal ja Biit Me Record Store ning üle-eestiline Apollo poodide kett.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.