RÄNDAJA ESITLEB UUT ALBUMIT “HINGE KODU”

Foto: Anastasia Semjonova

Ansambli RÀndaja helilooja Indrek Tammoja annab vÀlja kolmanda albumi, kuhu on koondunud artisti viimaste aastate omanÀoline looming.

“Hinge kodu” on tervikalbumina sisekaemuslik rĂ€nnak, mis viib lĂ€bi erimaiguliste helimaastike meie kĂ”igi isiklikele elulehekĂŒlgedele. “Kolmas album on kindlasti enesekindlam ja julgem ka isiklikus arengus muusiku ja lauljana,” ĂŒtles helilooja, kes pillimĂ€ngu ja laulukeelt Ă”ppinud omal kĂ€el.

Plaadi nimilugu “Hinge kodu” on ĂŒrgne loits oma hingeosakeste Ă€ratundmisest, sellest kuidas me kodu eneste hinges alati kaasas kanname. Pala kogupikkus on kuus ja pool minutit, mis hÀÀlestab kuulaja tantsulisele ja rĂŒtmikalt shamanistlikule rĂ€nnakule. Laulule annavad teadvuse seisundit muutvat naiselikku sĂ€delust Iiris Vesik, Ilona Maria Abiline ja Kelly Tomson.

Plaadil löövad kaasa ja lisavad helipilti maitsekat vĂŒrtsi muusikud Jonas Kaarnamets, Mihkel MĂ€lgand, Paavo Eensalu, Iiris Vesik, Eno Kollon, Kristjan JĂ”emĂ€gi, Gerda Nurmeots, Johanna MĂ€ngel, Raun Juurikas, Kelly Tomson ja teised.

Mahe kosmilise kĂ”laga seisundimuusika puudutab maailmamuusikat, jazzi, poppi, etnot – selles on sĂ€ilinud Eesti ĂŒrgsest pĂ€rimuskultuurist pĂ€rit loitsu rituaali ning regilaulu hĂ”ngu. Tosina emakeelse laulu autoriks on Indrek Tammoja, olles ammutanud inspiratsiooni ka selliste kodumaiste autorite nagu Timo Maran, Andres Lehestik ja Katrin KuldjĂ€rv luulest.

Muusika on produtseeritud koostöös Peeter Salmelaga tema hubases Kalamaja stuudios 2019. aasta jaanuarist maikuuni. Helile on antud omapÀraselt pehme ning ajatu atmosfÀÀr.

RĂ€ndaja albumi “Hinge kodu” ja uue video esitlus toimub sel kolmapĂ€eval 5. juunil kell 19.30 KUMU auditooriumis.Kategooriad: Album, Live, Singel, Video

Sildid:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: