📸 FOTOD: HARJUMÄEL TOIMUS LEGENDAARNE PLAADITURG

1980-1990ndatel aastatel toimusid Harjumäel kõlakoja ees pühapäeviti kuulsad plaaditurud, kust oli võimalik hankida, vahetada ja ümber lindistada muusikat avatud laiast maailmast. Sel nädalal taaselustus melomaanide kogunemispaik, mida kutsutakse Plaadimäeks, Tallinna Vanalinna Päevade, Tallinn 800 ja Plaaditurg 10 raames lausa kolmepäevase rahvusvahelise festivalina.

Kümnendat sünnipäeva tähistanud Plaaditurg muutis juba kolmandat aastat järjest oma nime Plaadimäeks ja ronis Harjumäe tippu. Kolmel päeval valisid seal DJ-d muusikat ja esinesid ansamblid. Pühapäeval, 2. juunil astusid rahva ette legendaarsed melomaanid Erik Morna (Raadio 2), Villu Tamme (J.M.K.E.) ja Tõnu Pedaru (Röövel Ööbik), et üritada üksipulgi lahti monteerida plaadimäe nime kandev fenomen. Jutuajamist suunas Sten Teppan Vikerraadiost.

 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.