KUULA: MEISTERJAANIL ILMUS ALBUM “TÜDRUKUD, ELEKTER JA TUUL”

Meisterjaan avaldas uue albumi “Tüdrukud, elekter ja tuul”. Albumit läbivateks teemadeks on igatsus, allaandmine, peolt lahkumine, oma kehvapoolses olukorras tähenduslikkuse nägemine ning sealjuures rõõmsaks ja muretuks jäämine. Võrreldes Meisterjaani ehk Jaan Tätte juuniori varasema loominguga on uus plaat elektroonilisema saundiga, peaaegu ilma parmupillita ja sisaldab ka rohkem lüürikat. Žanriliselt määratleb autor oma uut muusikat “outsider popiks”.

“Ega mul ei olnud mingit sellist mõtet, et aitab kah parmupilli-jaan olemisest ja hakkan nüüd hoopis teistsugust muusikat tegema. Lihtsalt viimase aasta jooksul on mind parmupillidest enam inspireerinud sündid ja muud elektroonilised saundid ning sõnade muusikasse panemine on samuti midagi, mida pärast oma eelmist instrumentaalalbumit (“Monohõim”) on olnud päris tore teha. Tegin lihtsalt seda, mis tahtsin,” räägib albumi sünnist Meisterjaan.

Albumi avalood “Lõks” ja “Fakdap” on valminud koostöös Tiina Adamsoniga, kes Meisterjaaniga lauldes kannab pseudonüümi Margarita.

“Arvan, et kõige paremini võib koostööd Meistriga iseloomustada kui vabat teadvuse voolu. Just palju tavade järgimist ja enesekriitikat selles loominguprotsessis ei olnud. Mind hämmastas, kui palju Jaan elektroonilisest muusikast teab,” kommenteerib Tiina.

“Tiina pole ainult laulja, vaid ka kaasautor, kelleta lood “Fakdap” ja “Lõks” ei oleks kunagi valminud. Peaaegu kõik, mis nendes lugudes on harmoonilist ja meloodilist, pärineb temalt,” lisab Meisterjaan.

Albumi on salvestanud ja produtseerinud oma kodustuudios Meisterjaan. Miksis (välja arvatud viimase loo) ja masterdas José Diogo Neves. Lood “Lõks” ja “Fakdap” on valminud koostöös Margaritaga, lisaks laulab Margarita ka lauludes “See pilk” ja “Läbi särina”. Loos “Peolt minema” võib kuulda Kristel Epliku häält.

Albumi esitluskontsert toimub 13. juunil Sveta baaris, kus lisaks Meisterjaanile astub üles ka Eesti esineodekadent Regret ja plaate mängib Jako Krull.

Kuula albumit “Tüdrukud, elekter ja tuul”:


Plaat SoundCloudis

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.