KUULA: MEISTERJAANIL ILMUS ALBUM “TÜDRUKUD, ELEKTER JA TUUL”

Meisterjaan avaldas uue albumi “TĂŒdrukud, elekter ja tuul”. Albumit lĂ€bivateks teemadeks on igatsus, allaandmine, peolt lahkumine, oma kehvapoolses olukorras tĂ€henduslikkuse nĂ€gemine ning sealjuures rÔÔmsaks ja muretuks jÀÀmine. VĂ”rreldes Meisterjaani ehk Jaan TĂ€tte juuniori varasema loominguga on uus plaat elektroonilisema saundiga, peaaegu ilma parmupillita ja sisaldab ka rohkem lĂŒĂŒrikat. Ćœanriliselt mÀÀratleb autor oma uut muusikat “outsider popiks”.

“Ega mul ei olnud mingit sellist mĂ”tet, et aitab kah parmupilli-jaan olemisest ja hakkan nĂŒĂŒd hoopis teistsugust muusikat tegema. Lihtsalt viimase aasta jooksul on mind parmupillidest enam inspireerinud sĂŒndid ja muud elektroonilised saundid ning sĂ”nade muusikasse panemine on samuti midagi, mida pĂ€rast oma eelmist instrumentaalalbumit (“MonohĂ”im”) on olnud pĂ€ris tore teha. Tegin lihtsalt seda, mis tahtsin,” rÀÀgib albumi sĂŒnnist Meisterjaan.

Albumi avalood “LĂ”ks” ja “Fakdap” on valminud koostöös Tiina Adamsoniga, kes Meisterjaaniga lauldes kannab pseudonĂŒĂŒmi Margarita.

“Arvan, et kĂ”ige paremini vĂ”ib koostööd Meistriga iseloomustada kui vabat teadvuse voolu. Just palju tavade jĂ€rgimist ja enesekriitikat selles loominguprotsessis ei olnud. Mind hĂ€mmastas, kui palju Jaan elektroonilisest muusikast teab,” kommenteerib Tiina.

“Tiina pole ainult laulja, vaid ka kaasautor, kelleta lood “Fakdap” ja “LĂ”ks” ei oleks kunagi valminud. Peaaegu kĂ”ik, mis nendes lugudes on harmoonilist ja meloodilist, pĂ€rineb temalt,” lisab Meisterjaan.

Albumi on salvestanud ja produtseerinud oma kodustuudios Meisterjaan. Miksis (vĂ€lja arvatud viimase loo) ja masterdas JosĂ© Diogo Neves. Lood “LĂ”ks” ja “Fakdap” on valminud koostöös Margaritaga, lisaks laulab Margarita ka lauludes “See pilk” ja “LĂ€bi sĂ€rina”. Loos “Peolt minema” vĂ”ib kuulda Kristel Epliku hÀÀlt.

Albumi esitluskontsert toimub 13. juunil Sveta baaris, kus lisaks Meisterjaanile astub ĂŒles ka Eesti esineodekadent Regret ja plaate mĂ€ngib Jako Krull.

Kuula albumit “TĂŒdrukud, elekter ja tuul”:

Plaat SoundCloudisKategooriad: Album, Live

Sildid:, , , , , , ,

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: