1. JUUNIL ESINEB “PLAADIMÄEL” KITARRIST ANDRES ROOTS

Tallinna Vanalinna Päevade ja Tallinn 800 raames taaselustub Harjumäe tipus legendaarne melomaanide kogunemispaik, mida kutsutakse Plaadimäeks. Sedapuhku siis lausa kolmepäevase festivalina! Laupäev, 1. juuni saab lava olema puhtalt bändide päralt ja tänasest alustame nende tutvustamisega.

Esimesena on meil luubi all plaaditurglejatele tuttav Andres Roots!

Raamat “Eesti muusika 100 aastat” tutvustab Tartu slaidkitarristi Andres Rootsi kui “Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat”. Rootsi novembrikuine sooloalbum “Breakfast in September” oli talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnes ning viis tartlase märtsiks ka UK ajakirja Blues in Britain esikaanele. LP “Roots Music” eest 2017. aastal kodumaise Kuldse Plaadiga auhinnatud Rootsi varasematest salvestustest viis on Kanada veebiajakirja Blues Underground Network poolt kuulutatud aasta parimaks Euroopas tehtud bluusialbumiks; mullu valisid UK raadio Severn FM kuulajad Tartu muusiku Aasta Bluusimeheks. Raadioeetris on Andres Rootsi muusika kõlanud viiel mandril ning oma kinofilmides on seda kasutanud näiteks Peeter Simm ja Katrin ja Andres Maimik.

“Eesti tuntuim bluusmuusik ja ennast tõestanud ekspordiartikkel.” – Turun Sanomat, Soome

“See on mees, kes oskab bluusi mängida.” – Rhythms Magazine, Austraalia

“Kõlalt kaasaegne ja sisult ajatu.” – Blues Again!, Prantsusmaa

“Nihutab tõelise, puhta, toore bluusi piire ilmse enesekindluse ja oskuslikkusega.” – Blues Matters Magazine, UK

Andres Roots esineb Harjumäel 1. juunil kell 20.00! 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.