1. JUUNIL ESINEB “PLAADIMÄEL” KITARRIST ANDRES ROOTS

Tallinna Vanalinna PÀevade ja Tallinn 800 raames taaselustub HarjumÀe tipus legendaarne melomaanide kogunemispaik, mida kutsutakse PlaadimÀeks. Sedapuhku siis lausa kolmepÀevase festivalina! LaupÀev, 1. juuni saab lava olema puhtalt bÀndide pÀralt ja tÀnasest alustame nende tutvustamisega.

Esimesena on meil luubi all plaaditurglejatele tuttav Andres Roots!

Raamat “Eesti muusika 100 aastat” tutvustab Tartu slaidkitarristi Andres Rootsi kui “Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mĂ€ngijat”. Rootsi novembrikuine sooloalbum “Breakfast in September” oli talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmĂ€ngitud bluusiplaatide esikĂŒmnes ning viis tartlase mĂ€rtsiks ka UK ajakirja Blues in Britain esikaanele. LP “Roots Music” eest 2017. aastal kodumaise Kuldse Plaadiga auhinnatud Rootsi varasematest salvestustest viis on Kanada veebiajakirja Blues Underground Network poolt kuulutatud aasta parimaks Euroopas tehtud bluusialbumiks; mullu valisid UK raadio Severn FM kuulajad Tartu muusiku Aasta Bluusimeheks. Raadioeetris on Andres Rootsi muusika kĂ”lanud viiel mandril ning oma kinofilmides on seda kasutanud nĂ€iteks Peeter Simm ja Katrin ja Andres Maimik.

“Eesti tuntuim bluusmuusik ja ennast tĂ”estanud ekspordiartikkel.” – Turun Sanomat, Soome

“See on mees, kes oskab bluusi mĂ€ngida.” – Rhythms Magazine, Austraalia

“KĂ”lalt kaasaegne ja sisult ajatu.” – Blues Again!, Prantsusmaa

“Nihutab tĂ”elise, puhta, toore bluusi piire ilmse enesekindluse ja oskuslikkusega.” – Blues Matters Magazine, UK

Andres Roots esineb HarjumÀel 1. juunil kell 20.00! Kategooriad: Live

Sildid:

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: