PÕLVA BLUUSIFESTIVAL TULEB VIIENDAT KORDA

Andres Roots

Reedel, 26. aprillil toimub Põlva Kultuurikeskuses juba viies bluusifestival Underground Blues, kus tänavu esinevad Randal Randoja, CryBaby ning rahvusvaheline trio Andres Roots, Peeter Piik & Les Wilson.

Kui Randal Randoja ühemehebänd avaldas mullu oma esikplaadi “Moonshine Blues”, siis Tartu legendaarsete Jimi Hendrixi pidustuste maskott CryBaby on kitarristi ja kitarrimeistri Halvo Liivamägi juhtimisel tegutsenud juba üle veerandsaja aasta; neist viimased kümme on ansamblis laulnud omaaegne Bullfrog Browni ja praegune Cathouse Radio vokalist ja suupillimängija Alar Kriisa.

Slaidkitarrist Andres Roots ja basskitarrist Peeter Piik on samuti endised Bullfrog Browni liikmed, Les Wilson aga hiljuti Inglismaalt Tartusse kolinud elukutseline löökpillimängija ja helilooja, kes oma esimese sooloalbumi salvestas juba 1980ndatel. Piik mängib basskitarri ka ansamblis Tartu Popi ja Roki Instituut, Roots valiti mullu UK raadio Severn FM kuulajate poolt Aasta Bluusimeheks ning jõudis märtsis ka sealse ajakirja Blues In Britain esikaanele.

Esimene Underground Blues toimus Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuse suure teatrisaali pöördlava aluses ruumis 2011. aastal. Eelmistel aastatel on festivalil üles astunud näiteks Ismo Haavisto (Soome), Steve Lury (UK), Jānis Vanadziņš (Läti), Kolumbus Kris, Aapo Ilves jpt.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.