OOPUS “NÕIDUS” ON KÕIGE KUUMEM ALBUM EESTIS TÄNA!

Folki, elektroonikat ja valguslahendusi ühendav bänd OOPUS tuli esmaspäeval välja oma esimese stuudioalbumiga “NÕIDUS”. Plaadil on kokku 10 lugu, pakkudes elamust nii vanadele kui ka uutele fännidele. Albumi esitluskontsert toimub 16.veebruaril Tallinnas von Krahlis algusega kl 21.00.

“NÕIDUS” annab hea ülevaate OOPUS senisest loomingust: leidub nii psühhedeelset tantsukütet, mis tuttav bändi livedelt kui meditatiivset rännakut siseilmadesse “AJAMASINA” kontsertetenduselt ning lamamiskontsertide seeriast. Peale seni avaldatud singlite “Vaeslapse laul” ja “Sokumäng” on albumil teisigi nii Eesti kui Põhjamaade pärimusmuusikast inspireeritud lugusid, instrumentaalpalu ja originaalloomingut.

Raadio 2 eetris tituleeris tuntud saatejuht Koit Raudsepp OOPUS albumi “Nõidus” kõige kuumemaks albumiks Eestis täna!

“Oleme kolmekesi tegutsenud veidi üle aasta ja albumi jagu materjali salvestasime möödunud aasta kevadel. Salvestus toimus Tartus Clockwork Stuudios koostöös meie hea sõbra ja väga andeka heliinseneri José Diogo Nevesega. Esialgne julge plaan oli avaldada plaat juba 2018. aasta juulis, aga siis saime ka ise aru, et kõik head asjad võtavad aega ning et pakkuda kuulajale parimat kvaliteeti, lükkasime väljaandmist muudkui edasi. Tegelikult ka täna, ilma saatuse soosinguta, ei saaks me sellest siin rääkida. Juhuse tahtel võitsime ADMi poolt korraldatud võistluse. Selle auhinnaks oli CD väljaandmise toetamine. Tänu ADMile ja KULKA toele ning ette antud kuupäevadele olemegi jõudnud tänasesse päeva. Meil on südamest hea meel esitleda teile uut kodumaist folktroonikat,” kommenteeris albumi väljaandmist bänd.

Kuula OOPUSe albumit “NÕIDUS” Spotifys:

Plaati saab kuulata ka Tidalis, DeezerisBandcampis

OOPUS liidab tänapäeva elektroonilise saundi ja rütmikäsitluse pärimusmuusika instrumentide ning tantsulugudega. Stiililt on tegu live-elektroonilise pärimusmuusika ehk folktroonikaga, kus kohtuvad psy-ambient-techno-trad. OOPUS on Mari Meentalo (flööt, vokaal, eesti torupill, parmupill, pikkvile, hulusi, looper), Johannes Ahun (analoogsüntesaatorid) ja Aleksander Sprohgis (valgus ja visuaalid).

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.