FOLKANSAMBEL NAGY BÖGÖ AVALDAB DEBÜÜTALBUMI JA LÄHEB TUURILE

Noor folkansambel Nagy Bögö avaldab peagi debüütalbumi “Kõik, mis torupillist” ning läheb märtsis üle-eestilisele kontserttuurile.

Nagy Bögö alustas plaadi tegemist juba septembris, kui koos José Diogo Nevesega stuudios lugusid salvestama hakati. Märtsi alguses ilmavalgust nägevale plaadile saab kokku kõlama kuus lugu.

Bändi kitarrist Jaan-Eerik Aardam ütleb, et esimese plaadi salvestusega kaasneb eriline tunne. “See tunne on täis teadmatust ja põnevust ning annab kogu bändile mõista, et ühiselt on astutud lähemale oma eesmärkidele ja unistustele.“

Alates 7. märtsist tuuritab Nagy Bögö Eesti viies linnas, stardipauk antakse bändi sünnilinnas Viljandis, Pärimusmuusika Aidas. Kaasa võetakse lood värskelt albumilt, kuid kindlasti saab kuulda ka mitmeid lugusid, mis plaadile ei jõudnud.

“Lühikesest tegutsemisajast hoolimata oleme juba suutnud oma muusikaga üles leida palju lahedaid inimesi, kes käivad meid kuulamas igal kontserdil,” ütleb Jaan-Eerik. “See innustab meid veel enam juurde kirjutama uut muusikat, et ka nende toredate inimeste kõrvu paitada uue ja värskega. Seega saab tuuril kõlama nii mõnegi Nagy Bögö loo esmaettekanne!”

Nagy Bögö “Kõik, mis torupillist” kontserdid toimuvad:

07.03. kell 20:00 Viljandi Pärimusmuusika Ait
08.03. kell 20:00 Tartu Genialistide Klubi
14.03. kell 21:00 Tallinn, Von Krahl
16.03. kell 19:00 Kuressaare Linnateater
21.03. kell 18:00 Pärnu, Sütevaka salongiõhtu, tasuta

Nagy Bögö sai esimest korda kokku juba kaks aastat tagasi ning mängitakse post-traditsioonilist muusikat. Bändi omaloomingu tugipostideks on pärimus ja traditsioonid, inspiratsiooniallikateks loodus, kodu ja sõprus. Nagy Bögö liinid algavad meie enda juurte juurest ja jõuavad välja Ungarisse, Bulgaariasse, põnevasse sümbioosi kaasajaga või hoopis kuhugi etteaimamatusse paika. Muusikalistel rännakutel ei karda bänd panna kokku vastandeid, astuda üle piiridest ja eksperimenteerida traditsiooniliste lugudega.

Bändi kuuluvad Karolin Übner torupillidel, Katariina Tirmaste flöödil ja viiulil, Martin Vill sopransaksofonil ja torupillidel, Jaan-Eerik Aardam kitarril, Mart Nõmm kontrabassil ja Kevin Lilleleht löökriistadel.

Ülemise foto autor: Kerttu Kruusla

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.