NUBLU TARTU KAMMIVABIKU KONTSERDI SOOJENDUSESINEJA ON ORELIPOISS

Järgmisel kuul, 7. detsembril esineb räppar nublu taasavatud Tartu Kammivabrikus, kus annab selle aasta viimase kontserdi. Peaesineja eel astub lavalaudadele Jaan Pehk, muusikasõpradele tuntud kui Orelipoiss.

Jaan Pehk on musafännidele tuttav juba eelmise sajandi lõpust, mil liitus 1998. aastal kitarristina Claire’s Birthday koosseisuga, kus mängis kuni bändi laialiminemiseni viis aastat hiljem. Seejärel loodi Vaiko Eplikuga uus kollektiiv Koer, mille tuntuima hiti, “Maiu on piimaauto” sõnade autor ja esitaja on Pehk ise. Lisaks on muusik kaasa löönud ansamblite Ruffus ja Eliit ridades. Alates 2004. aastast tegutseb ta elektroonilise popi kollektiivi Köök ridades ning on viimased kuus aastat ansambli Kõrsikud liige.

Pehki soolokarjäär Orelipoisina algas sarnaselt nublule. “Saatsin paarile sõbrale toonase MSNi kaudu oma palasid ja need läksid liikvele. Mingil hetkel hakati mulle neid juba uute inimeste poolt tagasi saatma, et kuula, päris huvitav, keegi Orelipoiss. Suurt saladust ma sellest ei teinud ja olin peatselt paljastatud,” meenutab muusik. 2007. aastal, mil tema lugu “Minu pruut” sai endale vaimuka video, võitis Orelipoiss eestlaste südamed. Samal aastal nägi ilmavalgust Orelipoisi kolmele kodusalvestatud albumile järgnenud kauamängiv “Üheksakümmendüheksa”.

Sel kevadel ilmus muusikul järjekorras kuues album “Sünnipäev”. “Ilus aasta on olnud. Reisisin seljakotiga Aasias. Siis ilmus uus helikandja. Vahepeal tuli kevad. Suvel andsin mitmeid kontserte ja puhkasin Eesti saartel. Septembrikuu veetsin Gotlandil, hiljuti käisin Vilsandil ja hetkel olen Aafrikas,” vaatab Orelipoiss tegusale ja seiklusterohkele aastale tagasi.

Mida arvab Orelipoiss nublust, kellega detsembris lava jagatakse? “Tean mitmeid nublu lugusid ja tänu Siim Nestori iganädalastele popmuusikaülevaadetele Facebookis olen kursis, et nublu on populaarne,” räägib artist. “Kuniks tuleb uusi häid laule, ei huvitagi kedagi väga kes sa oled, peaasi, et sa oled nublu,” räägib Orelipoiss artistinime all esinemisest.

Orelipoiss astub 7. detsembril üles taasavatud Tartu Kammivabrikus, kus soojendab nublu selle aasta viimast kontserti. Sündmust korraldab PS Music Events koostöös Kroonikaga. Kontserdipileteid alates hinnaga 18€ on võimalik soetada Ticketeri piletikeskkonnast. Kontserdi vanusepiirang on alates 18. eluaastast.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.