INGA JA TOOMAS LUNGE AVAVAD TORNIMUUSIKA PÕHIPROGRAMMI

Inga ja Toomas Lunge

Inga ja Toomas Lunge

Täna algab Tartu Jaani kiriku suvekontsertide sari Tornimuusika. Avakontserdil esitavad Inga ja Toomas Lunge laule, lugusid ja tsitaate elust ja armastusest ning meestest ja naistest.

14. augustil annab Tornimuusika sarjas kontserdi Vaiko Eplik, kes juunis avaldas oma kümnenda sooloalbumi “Uus karjäär uues linnas”. “Kontserdil tuleb esitusele uue albumi paremik, uut ja vana, tuttavat ja tundmatut,” sõnab Eplik kontserdi tutvustuseks.

21. augusti esineja Triinu Tauli jaoks on muusika ja hääl teadvuse kandjaks, millelt peegeldub tema sisemaailm. Tauli loomingus on oma koht nii väelauludel kui ka helirännakutel. Nii samastab ta ka oma isikut oma muusikaga: “Minu laul on see, kes ma olen. Elades muutun ja muutub ka laul”.

Tornimuusika sarja lõpetab Tõnis Mägi kontsert “Vaikus valguses”. Kontserdi kontseptsiooni luues on Mägit inspireerinud mõiste MEEL, mis võib aeg-ajalt anda aimu millestki, mis ei ole seotud meile juba tuttavate aistingutega. “Minu jaoks on MEEL pigem intuitsioon või alateadvus,” sõnab Mägi. “Võib juhtuda, et MEEL juhib mind teele, kus ma pole kunagi käinud. Seega võib kontserdil juhtuda mida tahes… MEELEGA MEELETU MEELERAHUTUS või MEELDIV MEELEOLU.”

2011. aastal alguse saanud kontserdisari Tornimuusika tõstab ruumilisse fookusesse Tartu Jaani kiriku torni. Kontserdid toimuvad orelirõdul või kirikusaali torni-poolses osas. Kontserdi järel on külalistel võimalus teha eksklusiivne hilisõhtune külastus Jaani kiriku kellaruumis asuvale vaateplatvormile.

Tornimuusika, festival Mailaul, Tartu Songwriters Club ja loomelaager Nordic Baltic Songwriters Summit moodustavad omakultuuri edendamisele suunatud aastaprogrammi.

Sündmusi toetavad Tartu linn, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Eesti Autorite Ühing, Põhjamaade Ministrite Nõukogu jt.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.