KARL-ERIK TAUKAR: 85% LOO “SALAJA” SÕNADEST VALMIS VEERAND TUNNIGA

Foto: Merili Reinpalu

Muusik Karl-Erik Taukar (29) meenutas täna hommikul Raadio 2-le antud intervjuus oma üht esimest bändi John4, kus ta tinistas basskitarri.

“Ma mängisin enne päris mitmes bändis, aga tuleb öelda, et John4 oli esimene, millel olid tõsisemad ambitsioonid,” rääkis Taukar. “Draiv oli teha asja professionaalselt ja ma mäletan, et ühel kuul oli meil viisteist proovi, juurde veel bäkilauljate proovid. Sellel bändil oli selge plaan, et nüüd hakkame tegema ja hakkame tegema kõvasti. Mulle meeldis see, sest et need bändid kus ma olin seni mänginud, olid rohkem haljaavad, et võtame rahulikult, poole aasta pärast on laiv, praegu teeme väikse õlduri, väikse proovi ja vaikselt loksub asi paika. Aga John4-is ma kogesin esimest korda seda, et kogu bänd tõesti tahab teha hästi ja professionaalselt.”

Oma aktuaalse singli “Salaja” kohta pajatas Karl-Erik järgmist: “Sellega oli niimoodi, et me salvestasime plaati. Oli sügis 2016, plaadi tähtaeg oli novembri keskel, oli välja hõigatud, et selleks ajaks on asi väljas, lettidel. Kontserdid olid kokku lepitud. Kui meil olid demod koos, siis tundsime, et plaadil võiks olla veel üks tempokas lugu. [Eric] Kammiste oli initsiaator sellel lool – ta ütles, et tal on üks riff, mängis selle refrääniriffi ette ja tal oli vist mingi salmikäik ka olemas ja siis me hakkasime tegema. Ma mäletan seda, et ma kadusin mingi hetk kõrvaltuppa ja hästi ruttu, umbes viieteist minutiga oli mul 85% loo sõnadest olemas. Tegime demo linti ja kui me seda kuulasime, saime aru, et prechoruse osa on puudu.

Ma läksin koju, vaatasin et mõned read on kahtlased ja tegin need pruudi abiga paremaks. Aga siis tuli Stig [Rästa], kuulas ka seda ja tema kirjutas loole need pre-chorused ehk korduva motiivi. Nii ta tuli, hästi lihtne, mõnus protsess oli seda lugu teha, ei olnud punnitamine. Punnitamist pole ka varem lugude kirjutamisel olnud, aga pigem on seda olnud lugude miksimisel. Siis hakkab tõsine higi ja vaevanõudev töö pihta, et kõik ideed saaks ilusti ka läbi kõlari kostuma.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.