MILLISEID ALBUMEID OSTETI EELMISEL NÄDALAL EESTIS KÕIGE ROHKEM?

Raadio 2 saatejuht Erik Morna tegi täna teatavaks Eesti albumitabeli värske seisu, mis pole just kuigi üllatav. Nimelt püsib neljandat nädalat järjest pingerea tipus Jaak Joala ning ansamblite Kristallid ja Virmalised loomingut kokku võttev plaat “Taas on päev”.

Tegu on niisiis kogumikuga, millel kõlavad Jaak Joala (26. juuni 1950 – 25. september 2014) esitatud laulud koos ansamblitega Kristallid ja Virmalised. Joala muusikukarjäär sai 1967. aastal alguse Olav Ehala popansamblis Kristallid. Nendega salvestati kümmekond lugu, mis olid Jaak Joala esimesed helilindistused raadios. Sügisel 1968 lõi ta bassimängija ning lauljana kaasa populaarses Toivo Kurmeti ansamblis Virmalised. Koos Virmalistega laulis ta sisse mitu Toivo Kurmeti lugu: “Taas on päev”, “Naer”, “Ainult sul”, “Ma ei tea miks”, “Üksinda”.

R2 värske albumitabeli teisele kohale tõusis Hiiu kandleid elektroonikaga ristav Puuluup ja nende 1. mail ilmunud helikandja “Süüta mu lumi”, mille vinüüliversioon tuleb müügile 27. juulil. Duo moodustavad Ramo Teder (Pastacas) ja Marko Veisson.

Kolmas on nüüd Tom-Olaf Urbi ehk Reketi neljas viisiketas “Rahu”, mis korra (30. aprillil) ka nimekirja tipus säranud.

Ainsa uue tulijana tõusis esikümnesse peobändi Hellad Velled CD “Pidu läheb käima!”, mis alustab kuuendalt tabelirealt. Tagasi tabelisse jõudsid aga Jaak Joala eelmine kogumik “Alles eile” (#8) ning Kihnu Virve plaat “90” (#10). Mõlemad taastulijad figureerisid viimati kuumas kümnes 16. aprillil.

R2 Eesti albumitabel (28. mai):

1 (1) Jaak Joala, Kristallid, Virmalised “Taas on päev”
2 (3) Puuluup “Süüta mu lumi”
3 (2) Reket “Rahu”
4 (5) Sinu Naine “Õnnelik lõpp”
5 (10) Kaunimate Aastate Vennaskond “Eesti Kullafond”
6 UUS Hellad Velled “Pidu läheb käima!”
7 (4) Patune Pool “Tõmban su hoovi”
8 TAAS Jaak Joala “Alles eile”
9 (6) Erinevad esitajad “100 armastatud Eesti laulu”
10 TAAS Kihnu Virve “90”

TOP 10-nest väljas:

  • Rein Rannap “Selfies With Classics”
  • Jüri Pärg “Eesti Kullafond”
  • Arvo Pärt “The Symphonies”

R2 Eesti müügitabelit aitavad kokku panna Lasering, Apollo, Rahva Raamat ja Terminal.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.