GONE VOID JA ROBERT LINNA AVALDASID VIDEOSINGLI “DUET”

Greta Vartsi atmosfäärilise roki projekt Gone Void on ärganud pikemalt pausilt ning saanud koostöös Robert Linnaga valmis loo “DUET”, millele on koos noorte filmitegijatega valminud ka muusikavideo. 

MuusikaPlaneet uuris Greta Vartsilt nii Gone Voidi kui ka uue videosingli kohta ja saime põhjaliku vastuse.

Greta kommentaar: “Gone Void on eelkõige nimi minu muusikale, sest kollektiiv on ajas muutuv ja sõltub olukorrast ning lugudest. Kõik Gone Voidi lood on nii sõnas kui muusikas minu kirjutatud. Arranžeerimise käigus kujundavad seda loomulikult erinevad muusikutest koostööpartnerid, aga mingis mõttes on see klassikaline singer-songwriter lähenemine. Minek tühjusesse ja tühjuse kadumine on see sõnamäng, mis minu jaoks minu muusikat iseloomustab: atmosfääriline rokk, mis jutustab lugusid, aga kannab samas teise meeleollu ja olemisse ära.

“DUETi” kirjutasin muusikaliselt inspireerituna klassikalisest muusikast, natuke sellist barokilikku tunnetust ja veidi kasutasin ära ka ühte Rahmaninovi klaveriteemat. Sõnaliselt suhtetemaatikat puudutades tekkis sinna kuidagi iseenesest see dialoogi motiiv ja siis otsustasingi selle duetiks vormistada. Robert Linna oli minu jaoks hea valik nii mõnelgi põhjusel: mulle meeldib mida ta oma bändides teeb ja tema rokklaulja taust sobis looga hästi; samas oli huvitav pakkuda talle laulda midagi lüürilist, mis justkui vastandub tema harjumuspärase repertuaariga ja mulle tundus, et see oli ka talle hea väljakutse. Pärast esimesi proove ilmnes ka selgelt see, et meie hääled sobivad hästi kokku. Gone Voidi debüütkontserdil ehk esimesel avalikul esinemisel 2016. aasta suvel esitasime seda lugu ja tagasiside põhjal oli see üks populaarsemaid lugusid repertuaaris. Mingis mõttes on rokkduett ka nähtus, mida võib pidada pigem ajalukku unustatuks ja pole ammu midagi sellist kuulnud. Kuna tegutsen ise igapäevase töö mõttes filmimaailmas ja suuresti tundub see muusika olevat “filmiliku” kõlaga, siis olen soovinud nö. “valmis lugusid” ka pildiselt toetada, tekitada sümbioosi pildi ja muusika vahel. Mul on vedanud, et olen suutnud oma filmitööstuses professionaalselt leiba teenivaid kollege motiveerida neid videoid minuga koostöös tegema. Eelkõige on see motivatsioon kinni ilmselt selles, et oleme mõlemal korral (eelmine video “Pretend” ja ka “DUET”) võtnud ette midagi tehniliselt nõudlikku – pikad ühes kaadris toimuvad stseenid, säriaja ning varjudega mängimine, hoolikas valgustamine jne. Muusikavideona on see olnud nö loominguline turvaline keskkond kus seda katsetada. “DUETi” videot inspireeris konkreetselt üks mustvalge fotoseeria magavatest inimestest, keda on pildistatud öö jooksul ning kogu liikumine talletunud ühte pilti. Seda efekti soovisime videos katsetada. Loo ning kontseptsiooni töötasime välja mina, režissöör Carlos Lesmes Lopez ning operaator Mattias Veermets. Sealt edasi liitusid meeskonnaga kunstnik Triin Valvas ja koreograaf Aneta Varts, kellega koos tehti kogu eeltöö. Videoga on seotud suur hulk inimesi, keda tiitrites võib näha, kes panustasid kas loominguliselt, tehniliselt või organisatoorselt selle valmimisse. Tegime kõvasti teste, proove jm, et lõpptulemuseni jõuda ja võtsime aega, et seda ka järeltöötluses korralikult üles ehitada. Olen ise lõpptulemusega väga rahul, sest ta teeb täpselt seda mida üks muusikavideo peaks tegema: olema artisti nägu, rääkima lugu, toetama muusikat ja samas mitte võtma sellelt kogu tähelepanu.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.