ILMA SÜNNIB NOORUSLIKU MANDOLIINIBÄNDI DEBÜÜTALBUM

MandoTrio annab tuleval nädalal välja oma debüütalbumi “Ilma sünnib”. Plaadiesitluskontserdid toimuvad aprillis Nõunis, Iisakus, Kuressaares, Raplas, Tartus, Viljandis ja Tallinnas.

MandoTrio on kolmest energilisest mandoliinimängijast koosnev bänd, kes tutvustab end lühidalt: “MandoTrio – kolm meest, kolm mandoliini ning emotsioone täis muusika”. Bändi pani kokku Jaan Jaago, õpetaja on olnud Villu Talsi ning mentor Jalmar Vabarna. MandoTrio sünnilinnaks on Viljandi. Kristjan Kuusmik ja Tanel Sakrits on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid, ansambli kolmas liige Hans Mihkel Vares on sama kooli vilistlane. Koos esitatakse pärimusklassikat ning omaloomingut. Lisaks topeltkeelte tärinale kasutab MandoTrio ka octaverit ja stomp-boxi, et lisada bassi ja trummi.

Bänd on pooleteise tegutsemisaasta jooksul üles astunud näiteks mullusel Viljandi Pärimusmuusika festivalil, kus neid võis näha lausa kolmel erineval laval. Muuhulgas musitseeriti ka legendide lõpujämmil koos Eeva Talsi, Jaan Jaago, Villu Talsi, Jalmar Vabarna, Tõnu Tubli, Taavet Nilleri, Kukerpillide ja paljude teistega. Proovide ja esinemiste käigus tekkis omaloomingut plaadijagu ning nõnda sündiski poiste debüütalbum “Ilma sünnib”.

Albumi esitluskontserdid toimuvad:

13. aprill kl 19 Nõuni Rahvamaja
14. aprill kl 17 Iisaku Rahvamaja
18. aprill kl 19 Kuressaare Linnateater
20. aprill kl 19 Rapla Kultuuriklubi Baas
23. aprill kl 20 Tartu Genialistide klubi
24. aprill kl 20 Viljandi Jasm
25. aprill kl 20 Tallinn Philly Joe’s.

“MandoTrio kontsert on eelkõige eriline oma kõlapildi ja repertuaari osas. Kavas on nii traditsioonilist kütet, laule ning siirast omaloomingut. Meile meeldib rahvaga suhelda ja oma muusika kaudu anda neile tunne, et nad tahaksid isegi mandoliini kätte võtta,” kirjeldab bändi tegemisi Kristjan Kuusmik.

“Tore, et ansambli Gjangsta kõrvale on tekkinud ka teine noortest meestest koosnev näppepillipunt. Eriti nüüd, kui Gjangsta pigem väga harva püünele tuleb. Loodus tühja kohta ei salli – õiged mehed tulid ja tegid. Loodan, et neid ja nende debüütalbumit saadab edu,” sõnab näppepillimängija Jalmar Vabarna.

Kuula kollektiivi MandoTrio lugu “Ängri böörds”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.