EMPHASIS ESITLEB OMA UUT, JAAPANI LEIBELI ALT ILMUVAT ALBUMIT KLUBIS ROCKSTAR’S

Foto: Oleg Hartsenko

Eesti progemetali bändi Emphasis uus kontseptuaalne album “Soul Transfer” ilmub järgmisel kolmapäeval, 21. märtsil Jaapani leibeli Red Rivet Records alt. Helikandjat saab plaadifirma e-poest juba praegu ette tellida, digitaalne reliis on planeeritud aprilli lõpuks. Albumi “Soul Transfer” esitlus toimub 14. aprillil Tallinna klubis Rockstar’s (Tatari 6), kus teevad kaasa ka kohalik kollektiiv Sky Down ja külalised Peterburist – Trappist System Trio.

Progemetal bänd Emphasis loodi 2010. aastal. Nende muusika ühendab endas meloodilised kitarrikäigud, ebatavalised rütmid ning ülivõimsa ooperliku Anna Ganina vokaali. Oma seitsme aktiivse tegutsemisaasta jooksul on ansambel andnud välja minialbumi “Into Infinity” (2012) ja täispika plaadi “Revival” (2016) itaalia plaadifirma Underground Symphony alt.

Artistid ise hindavad “Soul Transferit” kui nende kõige tõsisemat teost, mis on pungil muusikalistest katsetustest. Peale bändi põhikoosseisu aitasid plaadiga kaasa viis sessioonimuusikut, nende seas on ka tuntud eesti jazzimehed Raul Sööt ning Allan Järve. Kontseptuaalse plaadiümbrise ja kaheteistkümnest leheküljest koosneva bukleti valmistas Emphasise jaoks Tallinna kunstnik ning fotograaf Terje Talts, kes on tuntud oma ekstravagantse fantaasiastiili poolest. 14. aprillil esitab Emphasis publikule täiesti uued lood, mida pole varem keegi kuuldud.

Tallinna kollektiiv Sky Down esitab klassikalist vanakooli heavy metalit. Nende looming paistab välja tänu tehnilisele kitarrisoolole, rammusatele trummirütmidele ning võluva solisti Galina Bendaki võimsale vokaalile. Möödunud aastal andis bänd välja debüütalbumi “Shadows of the World”, mis võitis koheselt kohalike žanriarmastajate sümpaatia.

Trappist System Trio loodi 2017 a. maikuus Peterburi kollektiividest Vergeltung ja Retrial tuntud artistide algatusel. Tänu oma väiksele koosseisule järgib trio instrumentaalse minimalismi kontseptsiooni, kuid nende muusika kujutab endast üsna laialdast kõlade kombinatsiooni, kus leiab nii polürütmikat, improvisatsiooni kui ka meeldejäävaid meloodiaid. Mitte väga pika tegutsemisaja jooksul on Trappist System Trio andnud välja mitu singlit ja ametlikku videot.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.