KUULA: LAURI TÕNSPOEG AVALDAS UUE LOO PEALKIRJAGA “MU JUURED”

Lauri Tõnspoeg avaldas laulu, mille ta pühendab eesti ja soome rahvastele, sestap ilmus lugu ka kahes keeles.

“100 on tore number mõlema riigi jaoks, aga rahvastena oleme me iidsed ning siin koos elanud juba üle 10 000 aasta,” kirjutab Tõnspoeg pala kommentaariks. “Tahaksin selle soomekeelse looga tänada kõiki neid tublisid hõimuvendi, kes aitasid meil taaskäivitada Eesti Vabariigi, kes õpetasid meile äri ajamist või kasvõi seda kuidas laval kitarriga ägedat rock’n’rolli poosi võtta. Oma rahvale tahaks öelda, et olgem eurooplased, aga jäägem eestlasteks!”

Enamus pille mängis Lauri ise (tema oli ka salvestajaks), trummide taga mürgeldas Aivo Hints ning miksis ja masterdas Peeter Kaljuste. Soomekeelse tõlke tegi Tõnspoeg koos sõbra Risto Vuorineniga. Video pani kokku Jüri Illimar Reinberg-Shestakov.

Lauri Tõnspoeg kerkis Eesti muusikataevasse 1993. aastal “Kaks takti ette” finalistina ning on muusikaäris esinenud nii lava peal kui kardina taga. Ta oli ansamblis Mournful Mouse laulja-kitarrist ning suuremat tuntust kogus kümmekond aastat hiljem kollektiivis Directors. Lauri on teinud kaasa laulja, muusiku, produtsendi või heliloojana projektides Kate, Toe Tag, Bläck Rokit jpt. Viimased 20 aastat on Lauri kireks olnud võidusõidu ja kustom autode ehitamine.

Kuula laulu “Mu juured”:

Loo soomekeelne variant “Mun juuret”:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.