LAUPÄEVAL ALGAB TARTU BLUUSIKUU

Tina Bednoff (Foto: Pasi Rytkönen)

Laupäeval Illegaardist algav Tartu Bluusikuu toimub tänavu juba neljandat aastat ning kestab erinevates esinemiskohtades 20. veebruarini. Festivali peaesinejateks on sedapuhku Berliini ragtime-kitarrist Pan Salmenhaara ja Helsinki duo Tina Bednoff & Jameson Slim.

Bluusikuu avavad 3. veebruaril Illegaardis Aapo Ilves & Alar Kriisa ning Sawmill Roots Orchestra. 9. veebruaril annavad Tampere Maja keldrisaalis duokontserdi CryBaby liider ja Jimi Hendrixi mälestusürituste eestvedaja Halvo Liivamägi ning äsja Briti raadio Severn FM kuulajate poolt Aasta Bluusimeheks valitud Andres Roots.

10. veebruaril astuvad Pühaste pruulikojas üles Tina Bednoff & Jameson Slim ning kodumaine Kaisa Ling Thing. Laulja ja kitarristi Tina Bednoffi eeskujudeks on Memphis Minnie, Big Mama Thornton ja Billie Holiday ning tema enda plaate on avaldanud nii Bluelight Records Soomes kui El Toro Records Hispaanias. Kaisa Ling Thing on ainus 1920.-1930. aastate afroameerika vodevill-bluusi esitav orkester maailmas, kes teeb seda läbi Aapo Ilvese ladusate tõlgetele sulaselges eesti keeles.

15. veebruari õhtupoolikul avatakse Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakonnas Pihkva fotograafi Ivan Tšulkovi näitus “Bluusitransiit”, kus lisaks fotodele Venemaal ja Soomes toimunud kontsertidest võib näha ka kahel viimasel bluusikuul Tartus tehtud pilte. Avamisel esinevad Alar Kriisa & Vilho Meier ansamblist Cathouse Radio, Estraadiraadio kitarrist Karl Laanekask, Enn Vei, Priit Part & Sergei Gvozdkov ansamblist Enn Vei Blues Band, Kaisa Maria Ling & Silver Sirp ansamblist Kaisa Ling Thing ning trio Randal Randoja, Peeter Jaska & Enn Vei.

Sama päeva õhtul annab Barlovas kontserdi Pan Salmenhaara – üks väheseid tänapäeva kitarriste, kes on täielikult pühendunud akustilisele ragtime-kitarrile. Berliinis sooloartistina tegutsev soome päritolu Salmenhaara on kaasa löönud ansamblites Jazz Partout, Swing du Nord ja jaapanlaste Fujitsu Jazz Allstars ning esinenud näiteks ka Pori Jazzil, kuid Eestis on see tema esimene ülesastumine.

19. veebruaril esineb Barlovas plaadiesitlustuuril viibiv Soome kitarrist Antti Alanko, keda varem on Tartus kuuldud duo Devil Box koosseisus; Alanko eksperimentaalne soolokava keskendub akustilistele kitarridele ning live-elektroonikale. Bluusikuu lõpetab 20. veebruaril Tartu Linnaraamatukogus Andres Rootsi loeng slaidkitarri kuningast Elmore Jamesist, kelle sünnist möödus 27. jaanuaril 100 aastat.

Lisainfot leiab Tartu Bluusikuu Facebooki lehelt.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.