PEAPEAL INTERVJUU: LOE, MIDA RÄÄGIVAD TEINETEISE KOHTA POPDUO RESPEKT LIIKMED RITA LIIVER JA KERDO MÖLDER!

MuusikaPlaneet võttis ühendust popduo Respekt liikmete Kerdo Mölderi ja Rita Liiveriga, et neile mõned küsimused esitada. Mis aga sellele intervjuule veidi vürtsi lisab, on see, et esitasime Kerdole küsimused Rita kohta ja vastupidi. Lauljad vastasid MuusikaPlaneedile eraldi ning neil polnud enne artikli avaldamist veel aimugi, mis nende kohta räägiti.

Niisiis, alustagem!

Kuidas iseloomustaksid oma bändikaaslast?

Kerdo Rita kohta: Kui viitan tema tähtkujule (lõvi), siis usun et see ütleb kõik. Tema kõrval on kõik tema lähedased alati kaitstud – vahel on muidugi lõvi käpa all ka raske olla, kuid kui lõvi puhkab siis on teistel pidu . 🙂

Ta on väga professionaalne ja musikaalne laulja ning tänan iga sekund, et tema mu teele saadeti. Tema seltskonnas on mõnusalt mugav ja lõbus olla. Tihti ootan ma nädalavahetust ka seepärast, et Ritaga koos olla – ta tõstab ka kõige sitema tuju üles ning on ääretult hea huumorisoonega – naudin seda. Meil saab alati väga palju nalja.

Rita Kerdo kohta: Kerdo on väga emotsionaalne inimene. Abivalmis, loominguline ja kohati kiiksuga. 🙂 (heas mõttes – nagu need loomeinimesed ikka on). Minu arvates ei oska mitte keegi nii valusaid ja ilusaid tundeid paberile panna kui Kerdo.

Mis Sa arvad – milliste sõnadega Sinu bändikaaslane Sind iseloomustab?

Kerdo: See oleneb mis meeleolus ta selle küsimuse pöördumise ajal oli – temal on minu vastu tunded äärmusest äärmuseni… 🙂

Rita: Äkki ta ütleb, et olen ka loominguline… Andekas, ma loodan? 😀 Sõbralik?

Millist muusikat Sinu bändikaaslane kõige enam kuulab / kes on tema lemmikartistid ning mida talle vabal ajal teha meeldib?

Kerdo: Rita lemmikartisti kohta pole küsimustki – see on üks ja kindel Céline Dion. Vabal ajal meeldib Ritale väga jalutada, nad jalutavad oma elukaaslasega tihti pargis ja naudivad loodust.

Rita: Kerdo fännab Céline Dioni. Vabal ajal… kui ta tahab rahu kõigest sellest melust mis artisti ümbritseb, siis ta on lihtsalt üksi oma mõtetega (tavaliselt nii tulevad järjekordsed head sõnad muusikale), aga talle meeldib palju kinos käia. Ta on vist kõik maailma filmid ära näinud.

Mida Sinu bändikaaslane tavaliselt vahetult enne lavaleminekut teeb?

Kerdo: No pole raske aimata, millega naised enne peole minekut tegelevad – enamuse ajast istub ta peegli ees. Mulle meeldib Rita puhul see, et kõige juures jääb ta loomulikuks ja siiraks. Ometi särab ta laval ning on kaunis ja seda loomulikul moel.

Kui tema kohta öeldakse ilus, siis võib kindel olla, et need sõnad käivad tema enda kohta – mitte näiteks poolemeetriste lehvikute kohta mida ripsmeteks pannakse või tehniliselt viimase piirini töödeldud ning lihvitud fotod. Viimasel ajal tehakse seda palju ja kaotatakse ära kogu loomulikus – see on nii võlts ja väär. Hindan Rita puhul seda, et nii inimesena, meigi, fotode kui videotega on ta alati loomulik – ei miskit tehislikku või töödeldut!

Rita: Kui ma ausalt ütlen, siis üks suits enne lavale minekut on traditsiooniks saanud . 🙂 Paha-paha. 🙂 Ega väga midagi teha ei olegi kui ennast ette valmistada. Riided vahetada, juuksed ära sättida, natuke pabistada ja hea tuju haarata. 😉

Milliseid Respekti laule meeldib Sinu bändikaaslasele kõige enam esitada? Kas tal on ka lemmikkoht / linn, kus esineda?

Kerdo: Rital on reeglina kõik uued laulud lemmikud – nii nagu ka minul. Kuid peale mõnda kuud tahaks juba uut.

Siiski meeldib talle laulda Respekti vanast repertuaarist laulu “Ei tea” ning uuemast “Oled mu maailm”.

Ritale meeldivad reeglina kõik linnad kus on hea ja aktiivne ning tore publik – Respekti fännide seas reeglina sellised vaid ongi.

Rita: Naudib kõike laule. 🙂 Aga TOP 3 – “Peapeal”, “Topeltmäng”, “Las jääda” või “Tuhat nuga selga”.

Lemmikuid kohti on lausa mitu. Põhjuseid on palju… aga hästi palju loeb vastuvõtt. Nii publiku kui tellija. 🙂 Näiteks: Võrus Club Tartu, Tallinnas Kannu Kõrts, Rakveres klubi Mjau…

Meenuta mõni huvitav seik, mis teiega laval või lava taga juhtunud on? 🙂

Kerdo: Oi, meil on neid ikka väga palju olnud. Oleme tihti mõelnud, et peaks üles kirjutama, et kunagi, vanas eas neist raamat välja anda. “Respektiga alati juhtub…”

Kõige totram on see kui midagi juhtub laval. Kui meil laval miskipärast naeruhoog tuleb, ehk üks meist on midagi väga naljakat teinud või öelnud, siis peame lihtsalt terve seti esinema nii, et üksteisele otsa ei vaata – vastasel juhul hakkame lihtsalt naerma. Kord juhtus see Pärnu Kuursaalis “Ema” laulu ajal ja põhimõtteliselt me ei saanudki seda laulu enam laulda, lihtsalt südamest naersime – nii piinlik oli pärast ja panime ka vabanduskirja üles. Hilljem me ei saanudki mitmeid kuid enam seda laulu laulda, kuna see tuletas selle nalja meelde. Mis nali see oli, selle ma jätan siiski meie teada… 😉

Rita: Juhtunud on palju. 🙂 Ja sellest saab kõige parema ülevaate järgmisel aastal linastuvas tragikomöödias “Elu hammasratastel”. 😉
Näiteks – ma ei tea kas ma nüüd täna elusalt lavale jõuan 🙂 – ühel esinemisel lõi Kerdo kogemata oma hamba mikriga kurku. 🙂


Selline lõbus intervjuu siis, aitäh Kerdole ja Ritale vastamast! Loodetavasti said fännid nii mõnegi huvitava fakti teada. 🙂 Täna, 24. novembril esineb duo Rapla klubis Madhouse ning loodame, et Rita jõuab lavale tervena ja ühes tükis. 🙂

Kuna see intekas oli pisut “Peapeal” ehk räägiti mitte endast vaid oma bändiliikmest, siis kuulakem ka teemakohast laulu:

NB! Paljud MuusikaPlaneedi lugejad on juba kursis, et Respekt on filmimas oma kevadel linastuvat mängufilmi “Elu hammasratastel”, mille järjekordsele avalikule võttepäevale oodatakse esmaspäeval, 27. novembril igas vanuses stuudiopublikut. Võtted toimuvad esmaspäeval kell 13:30 ETV stuudios. Kogunemine Gonsiori tänava sissepääsu juures, oodatud igas vanuses pidulikult riietatud inimesed! Kõigi tulijate vahel loositakse välja ka auhindu.

Võttepäeva lõpp kell 18, lisainformatsiooni saab telefonilt 56714330.

NB! Oma tulekust palutakse anda märku e-mailiaadressil normannhenrik@gmail.com

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.