NÄDALAVAHETUS TOOB VIIMSISSE JAZZ- JA POPMUUSIKAT TÄIS FESTIVALI

Juba kaheksandat aastat korraldatakse Viimsis JazzPopFesti, kuhu on oodatud osalema koorid ja vokaalansamblid üle terve Eesti. Tänavune Viimsi JazzPopFest toimub 10.-11. novembril Viimsi Koolis ning on üks osa Viimsi muusikanädalast, mis sai alguse juba 4. novembril.

Viimsi JazzPopFest on oluline sündmus edendamaks kergemuusika arengut Eestis. Muusikat täis nädala lõpetavad Viimsi Koolis toimuvad kaks kontserti. Reedel,​ ​10.11​ meenutab Linnateatri​ ​meeskvartett​ ​&​ ​Swing’n’​ ​Joy​ ​Orchestra​ oma kontserdil ER meeskvarteti hiilgeaega ning laupäeval,​ ​11.11​ toimub suur Viimsi​ ​JazzPopFesti​ ​lõppkontsert​, kus astuvad üles erinevad Harju maakonnas tegutsevad koorid, kes pakuvad kõigile huvilistele meelelahutust täiesti tasuta. Lõppkontserdil saab kuulda Maksu- ja Tolliameti segakoori Peale Viit, Akadeemilist Meeste Lauluseltsi, ViiKerKoori, Hopneri Kammerkoori ja Patika külakoori kokku
pandud kava.

Festivali projektijuhi Silvia​ ​Käsk​i hinnangul on festival vajalik lisand kooride ja ansamblite arendamiseks. “JazzPopFest, nagu nimigi ütleb, tõmbab koorid oma mugavustsoonist välja ning utsitab katsetama neile tavapäratuid žanre nagu on popp ja jazz. Lisaks on festivali südameasjaks eesti autorite muusika ja uute huvitavate seadete toetamine,” lausus Käsk.
Festivali kunstiline juht Aarne​ ​Saluveer​ leiab, et Viimsi JazzPopFest aitab avastada andeid, tuua mitmekülgseid ja fantaasiarikkaid koore ja soliste kuulajate ette.

“Festivali kavas on mitmeid huvitavaid kontserte – nautige head muusikat ja toredat seltskonda,” lisab Saluveer. Üritus toob kuulajani teoseid nii kodu- kui ka välismaa autoritelt. Festival pakub toredat kontserdielamust kõigile muusikahuvilistele tänu Eesti Kultuurkapitali, Viimsi Keskuse ning Viimsi Kooli toetusele.

Rohkem informatsiooni leiab Viimsi JazzPopFest’i kodulehelt ning Facebookist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.