MAILAUL PEEGELDAB AUTORILAULU ERINEVAID ILMEID

Eeva ja Villu Talsi

4.-6. maini toimub juba neljateistkümnendat korda Tartu autorilaulufestival Mailaul. Festivali keskmes on muusik, kes esitab enda loomingut ise. Esinevad nii tuntumad muusikud, kelle seas Mick Pedaja, Eeva ja Villu Talsi (fotol), Puuluup, Priit Strandberg, Silver Sepp, kui ka uued tulijad nagu Lepatriinu ja Maimu Jõgeda.

Autorilaul ühendab endas heli- ja sõnaloomingut ning esitust ja interpretatsiooni. Mailaulu missioon on autorilaulu laiem teadvustamine ja väärtustamine. Festivali peakorraldaja Juhani Jaegeri sõnul peegeldab selle aasta festival selgelt autorilaulu erinevaid ilmeid ja žanre.

Mailaulu raamistavad folgikõlad: festivali avavad Eeva ja Villu Talsi ning Mailaulu lõpetab Puuluup (Pastacas ja Marko Veisson). Elektroonilisi kõlasid saab kuulda festivali teisel päeval, kui Tartu Erinevate Tubade Klubis esineb Lepatriinu ja kevadöise kontserdi Tartu Jaani kirikus annab Mick Pedaja.

Mailaulult leiab südamlikkust: Trüki- ja Paberimuuseumis toovad publikuni soojad ja isiklikud lood laulev näitleja Priit Strandberg ja jazzakordionist Maimu Jõgeda. Festivali viimasel päeval toob pöörase loovuse lavale Silver Sepp, kes ühtlasi esitleb enda uut albumit.

Jätkuvalt on oluline roll välismaistel esinejatel. Eeva & Villu Talsiga samal kontserdil esineb Taanist pärit ansambel Lunau & Sund. Päikselist kõla meie vihmasesse kevadesse toob Tonga saarelt pärit Joel Havea. Kuulda saab ka eelmise aasta Mailaulul tuttavaks saanud Annika Fehlingit ja Brett Perkinsit. Festivali võtab kokku jazzkollektiiv Mike Parker’s Trio Theory New Yorgist.

Festival esitleb ka uusi tulijaid. Esimesel õhtul astub Tartu Erinevate Tubade Klubis üles just Mailaulu jaoks kokku tulnud koosseis Projekt 7, kes esitavad kolme võimeka vokalisti: Hanna Maarja Kanguri, Anett Tamme ja Khris-Marii Palksaare loomingut. Mailaulu viimasel päeval saab kuulata autorilaulu uustulnukaid Noortelaval, kus teiste hulgas esineb Klaarika Kahu koosseisuga Cahoo.

Lisaks traditsiooniks kujunenud Genklubile, Tartu Jaani kirikule ja Ülikooli kohviku Jazzklubile toimuvad kontserdid sellel aastal esmakordselt ka Aparaaditehases: Erinevate Tubade Klubis ning Trüki- ja Paberimuuseumis. Soodsamaid pileteid eelmüügist saab soetada Piletilevist 30. aprillini.

Festivali aastaprogrammi kuuluvad maikuus toimuv Autorilaulufestival Mailaul, Tartu Songwriters Club’i programm, suvine kontserdisari Tornimuusika, loomelaager NordicBaltic Songwriters Summit ning koolikontserdid.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.