KITARRIST ERKI PÄRNOJA ANDIS TÄNA VÄLJA ALBUMI “EFTERGLOW”

Erki Pärnoja plaat

Kitarrist, helilooja ja multiinstrumentalist Erki Pärnoja avaldas täna oma täispika kauamängiva “Efterglow”, mis on jätkuks 2015. aasta lõpus ilmunud debüüt EP-le “Himmelbjerget”.

“”Efterglow” on ilmselt natuke ekspressiivsema loomuga kui “Himmelbjerget”. Kirjutasin lood üksi, aga salvestasin koos trummari Ulrik Ordingu ja klahvpillimängija/produtseni Filip Leymaniga,” räägib Erki. “Käisime eelmisel suvel Positivusel esinemas ning otsustasin bändipoistele tagasilende mitte broneerida. Elephants From Neptune lubas meil oma proovikas aega veeta ning nii me seal salvestasimegi. Arvan, et seal sündis ka plaadi ekspressiivsus ja dünaamika, üksi oleks seda olnud keerulisem vormistada.”

“Tehniliselt otsisin ma selle plaadi juures mingit tasakaalu. Eluaegse bändimehe ja tiimimängijana tahtsin oma esimese plaadiga kogeda, mis tunne on olla ainus otsustaja ja vastutaja. Teise plaadiga tundsin, et vajan ikkagi lisaenergiat, ja otsustasin sammukese tagasi astuda. Mul hakkas üksinda ikkagi pisut igav,” tunnistab Erki. “Kellegagi koos muusikat tehes on võimalus üllatuda ja viia kogu asi järgmisele tasandile. Ulriku trummimängu stiil ja Filipi hullud sündisaundid on tohutult inspireerivad. Seetõttu tahtsin nendega ühes ruumis viibida sel hetkel, kui oma lugudest ja ideedest tervikuid vorpima hakkasid. Mõnes loos teevad kaasa ka live-bändi liikmed Jonas Kaarnamets ning Peedu Kass, samuti minu elukaaslane Anna Põldvee.”

“Uus album on pühendus kõigele mööduvale — melanhoolse ja filmimuusikaliku tunnetusega retrospektiiv, mida võib võrrelda kõigile tuttava suvelõpu nukrusega. Äratuntav westernilik kitarri käsitlus, analoogsüntesaatorid ning ajareisile viivad rütmid loovad helimaastiku, mis on korraga tahumatu, õhkõrn ja müstiline,” on albumi kohta kirjutanud Erkki Tero.

Telli “Efterglow” siit.

Erki Pärnoja

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.