ANSAMBEL SCARLET AVALDAS VIDEOSINGLI “TAGASI TEED”, MILLES OSALEB KA LAURI PEDAJA

Scarleti muusikavideo "Tagasi teed" filmimine

2015. aasta kevadel noorte Tallinna muusikute poolt loodud pop-rocki ansambel Scarlet avaldas täna videosingli “Tagasi teed”, milles lööb näitlejana kaasa Lauri Pedaja.

Bänd muljetas MuusikaPlaneedile, kuidas videovõtted kulgesid. Loe nende meenutusi, uudista pildigaleriid ning loomulikult kuula ja vaata klippi loole “Tagasi teed”!

Ansambli Scarlet meenutused videovõtetest:

Muusikavideo võttepäev algas suure vihmatormiga. Vahepeal tekkis selline tunne, et mis nüüd saab!? Samas videotiim hoidis külma närvi ja ütles, et: “Ärgem muretsege, küll vihm üle läheb.” Meeldiv optimism, mis õnneks läks ka täide. Poole tee peal kui autoga võtteplatsile sõitsime läks vihm üle, päike tuli välja ja elu oli jälle ilus. Küll aga tekitas veidi segadust võtte asukoha leidmine kuna Google Mapsis Purila karjääri otseselt ei ole ja Purila karjäär ei asu päris Purilas.

JÜRI: Jäime tee äärde seisma ja juhuslikult nägin, et Hannes (laulja) sõitis koos videotiimiga mööda. Selgus, et võtteplats oli täpselt ümber nurga kuhu pidama olime jäänud. Seega lahenes koha leidmise saaga. Küll aga ei saanud me autodega kohe Purila karjääri sisse sõita, sest šlakbaumi valvur oli tööpostilt lahkunud. Pool tundi ootasime ja siis saime lõpuks sisse. Vaade oli küll väga fenomenaalne seal. Ideaalne koht kus bändi filmida. Asjad pakiti maha ja tükk aega sätiti bändi positsiooni nii vaate kui valguse suhtes. Seejärel tõmbasime muusikasüsteemid üles, elektrigeneraatorid käima, suitsumasina huugama ja mängisime laulu mitu mõnusat tundi kogu südamest. Päikesevalgus oli lihtsalt ideaalne. Vahepeal pidime päikesega võidu jooksma – tekkis moment kus päike pidi 10 minuti pärast metsatuka taha ära minema ja siis pidime kiirelt hagu andma, et kõik ägedad kaadrid ikka salvestatud saaks.  Ma mäletan, et pabistasin koha pealt, kus eriti maheda kidrasoolo kaadri saaks, kaamera filmib otse päikesesse ja mina kumaks valguse sees samal ajal kui soolot mängin. Seda olen alati mõelnud teha kui ühel päeval muusikavideot produtseerime. Võttepäeval arvasin, et see vist ei läinud läbi, aga kui hiljem videot nägin, siis olin üsna rõõmus, et operaator ja päike minuga kaasa mõtlesid. Muidugi pärast mitut tundi hüplemist olime ülimalt väsinud ja tahtsime lihtsalt istuda ülejäänud päeva.

MARTIN: Kui kõik kaadrid juba tehtud olid, siis tuli Henril üsna huvitav idee, et võiks mingi hea trummide kütte ajal suust vett tulistada. Võttemeeskond läks ideega kaasa ja siis tehti sellest ca 10 duublit kuidas Henri joob pudelist lonksu vett, mängib trumme ja purskab seda suust välja. Tegelikult on see sama juhuslik idee nagu meie eelmises videos, kus trummar taldriku pealt põleva lambipirni katki lõi. Tundub, et meile meeldivad segased ideed.   

Pärast võtteid läksime kõik kohalikku Statoili, sõime ära suured hotdogid, tarisime tehnika linna peal igale poole tagasi ja läksime koju puhkama.

HANNES: “Tagasi teed” on lugu, mis räägib sellest, kuidas noormees jätab neiu üksinda mõneks ajaks. Noormees tahtis sellega parimat, hoida teda eemal halvimast, kuid neiu ei mõistnud teda. Lõpuks mõistabki noormees, miks nendevahelisest emotsioonist on niivõrd vähe alles jäänud ning saab aru, et neiu ei suutnud ega saanudki mõista teda. Lõpuks nad siiski tahaksid kohtuda taas ning üks hüüab teist ja küsib, kas ta tahab temaga kaasa tulla ja teine vastab, et tahaks küll. Nii jääbki üks neist teise järele ootama, ehk siiski ühel päeval veel kohtuvad.

Filmimine sujus igati edukalt, Lauriga koostöö tegemine oli väga meeldiv ja progressiivne, kuna tegu on tasemel näitlejaga.

Lokatsioonide kallal nägime vaeva, et kohad kus filmisime, olid väga erilised ja tekitaksid mahajätu hõngu.

HENRI: Mul oli täitsa esimene videokogemus nii, et kõik oli väga tuus, kogu meeskond toimis edukalt ja thumbs up! See on nagu esimese tätoveeringu tegemine, pärast mida ootan järgmise tegemist.

RINGO: Videovõtted läksid väga hästi ja Lauriga koostöö sujus ka suurepäraselt, võttemeeskond oli samuti Lauri oskustega väga rahul ja kõrvalt oli näha ka, et mees teab, mis mees teeb ning mõtles ise jooksvalt kaasa ja oli igati abiks nõu kui jõuga. Üles võtsime teisel võttepäeval ka Lauri kaadrid Viimsis ühes tööstuskompleksis olevas pikka aega maha jäetud majas ning selle kompleksi erinevates nurkades. Lõpp kulmineerus siis Purila karjääris, kus sai video lõpulikult filmitud.

Täna lõpuks nägime, et filmimeeskonna inimesed suutsid sellest teha ikka uskumatult ägeda video. Ja kõigele lisaks ulatas meie kõigi väga hea sõber ja juuksur Lauri Pedaja oma kuldse abikäe (ja jalad), et ka video süžee tuleks täiuslik.

Galerii videovõtetelt:

Video:

Scarlet’i koosseis: Hannes Saard (vokaal), Martin Kivi (kitarr), Jüri Preobraženski (kitarr), Ringo Lall (bass) ja Henri-Hannes Sell (trummid).

Kuttide tegemistega saad end kursis hoida bändi Facebook’i lehel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.