EESTI KAMMERNAISKOOR SIREEN ANNAB VÄLJA OMA ESIMESE PLAADI, KUS ON ÜHISLOOMINGUT ELEKTROONILISE MUUSIKA GRUPIGA

Sireen

Kammernaiskoor Sireen annab sel sügisel välja oma esimese albumi “Terra Incognita”, kuhu tuleb 19 lugu head kvaliteetset koorimuusikat ja põnevat koostööd Eesti elektroonilise muusika grupiga Algorütmid. Samuti originaalloomingut uue põlvkonna eesti heliloojatelt Sander Pehk, Maria Kõrvits, kuid ka juba tuntutelt – Tõnu Kõrvits, Lembit Veevo jt. 

Sireen on võrdlemisi uus fenomen Eesti koorimuusika maastikul, kelle eesmärk on anda hääl noortele Eesti heliloojatele ning teha koostööd erinevate muusikutega ka žanriteüleselt. Kahekümnest naisest koosnev koor on dirigentide Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisu juhtimisel toonud koorimuusika laiema kuulajaskonnani, tehes koostööd punkbändide ja elektroonilise muusika gruppidega, eriti rahvusvahelise muusikafestivali Tallinn Music Week raames, kuid esinedes erinevates Eesti paikades ka iseseisvalt.

Koor saavutas suurema tuntuse kui nad alustasid koostööd Inglismaa punkbändiga The Membranes, kelle plaadiesitluskontsertidel tutvustasid koos bändi uut albumit “Dark Matter/Dark Energy” ning lindistasid ühissingli, millele valmistas remixi tuntud inglise filmihelilooja Clint Mansell, kes on teinud taustamuusika nt filmidele “Requiem for a Dream”, “Black Swan” jt.

Sireen on saanud kõrgeid kohti koorikonkurssidelt, sest koori esmaseks prioriteediks on puhas kõla ja muusika kvaliteet.

Plaadi “Terra Incognita” väljaandmist saab toetada ja seda endale soodsalt soetada rahvusvahelisel ühisrahastusplatvormil Indiegogo, kus nende kampaania on üleval veel natuke vähem kui nädal ehk 13. juulini.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.