SOOME YOUTUBE’I SENSATSIOON, PÖÖRANE STEVE’N’SEAGULLS ESINEB ÕLLESUMMER FESTIVALIL

Steve'n'Seagulls

Ilmselt maailmas ainuke bänd, kes oma promovideos muruniidukit kasutab ning tõelisi maamehe tunkesid ja maikasid kannab, kütab festivali neljapäeva õhtu, 7. juuli Estrella pealava kuumaks.

Kamp kohalikke Soome tüüpe keskmiselt edukatest bändidest, täna kantristunud ja tuntud rokkblugude bluegrass versioone esitav Steve’n’Seagulls, otsustas teha nalja pärast AC/DC “Thunderstruck’ile” kaverdatud video. Neil polnud aimugi, et kodukootud klipp läheb üleöö viraalseks. Täna on sel YouTube’is üle 24 miljoni vaatamise. Nii kohaliku kui välismaise meedia huvi tõusis nii suureks, et nüüd esineb bänd rahvusvahelistel festivalidel ja koosseis on täna kõigile soomlastele teada-tuntud ja tuuritab Euroopas.

Ülituntud bändide, nagu Metallica, AC/DC ja Guns N’Roses hittlugusid kaverdava bändi liige Remmel räägib, et neid on Prantsusmaal väga hästi vastu võetud ja Õllesummer Festivalil esinedes ootavad nad metsikut publikut: “Pealaval on alati lahe mängida ja ilmelt on Eesti publik sarnane nagu Soomes, alguses natuke vaiksemad, aga lähevad kiirelt käima.”

Kui küsida, kas neil on stilist, kes paneb neile tunked ja maikad selga, naerab Remmel, et stilisti pole ja riided on vanad, kokku laenatud ja mõned asjad isegi ema kapist.

Bändi debüütalbum “Farm Machine” (ilmselge vihje sellele samale muruniidukile) avaldati plaadifirma Spinefarm poolt. Bänd ise on öelnud, et neile meeldib nalja teha, aga mehed võtavad muusikategemist siiski tõsiselt. Nad teevad lugusid, mida ise armastavad ja mida on lõbus teha. Sügisel on ootada ka uut plaati, mis lansseeritakse Euroopas ja Põhja-Ameerikas, hiljem ka Aasias ja Lõuna-Ameerikas.

Bändi koosseis:

  • Pukki Kaalinen: bass, vokaal
  • Wild Till Hiltunen: akordion, mandoliin,
  • Herman de German: bandžo, kitarr, vokaal
  • Remmel: vokaal, akustiline kitarr, mandoliin
  • Puikkonen: trummid, vokaal, löökpill

Steve’n’Seagulls esineb Estrella pealaval 7. juulil kell 20:30. Õllesummer Festivali piletid on saadaval Piletilevis.

Vaata kollektiivi videotervitust eestlastele:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.