FINEST FM ESITLEB! LAULJATAR LUISA VÄRK TOOB SOOME EESTLASTE RAADIOSSE OMA UUE LOO

Luisa Värk

Neljapäeval esitab armastatud lauljatar Luisa Värk koostöös heade uudiste portaaliga GoodNews ning raadiojaamaga Finest FM esmakordselt raadioeetris oma laulu “Mis oleks, kui…?” ja see kõlab esmakordselt just Soome eestikeelselt raadiokanalilt. Laul on pärit Luisa uuelt plaadilt “Maalida võiks maailma” ning kevadiselt värske ja vaba laulu sõnum justkui ütleks “Mis oleks, kui sõidaksin siit praegu ära…”.

Lauljatar jutustab, et selle loo demo saatis talle laulu viisi autor Mikk Tammepõld, kes oli laulu Viivi Luige sõnadele juba natuke sisse laulnud. “Istusin kodus ja püüdsin seda oma häälega laulda ja lindistada, lõpuks hakkas minema, see tundus olevat positiivne kevadsuvine laul ja nii see valmiski. Tundub, et on õige aeg see lugu välja anda,” räägib Luisa Värk.

Kuna seda lugu kuulevad esimestena raadiost Soomes elavad eestlased, siis ütleb lauljatar, et saabuv suvi on aeg, mil hinges on igatsus ja võõrsil viibivad eestlased võiksid loo sõnumit hoomates leida aega oma Eestis elavate lähedaste külastamiseks.

Plaadil “Maalida võiks maailma” on 9 lugu ja Luisa sõnul on tema lemmikuteks need lood, kus ta on saanud sõnade ja arranžeeringutega rohkem kaasa aidata. Oma meelislugudeks peab ta tütrele pühendatud laulu “Minu Päike”, laulu “Unemaa”, mis on inspireeritud unenägudest ja kirjutatud tema enda sõnadele, ning “Põhjamaa lapsed” on Luisa arvates ka üks ilus eestlaslik ja patriootiline lugu.

Finest FM on ainus eestikeelne lojaalse kuulajaskonnaga raadio Soomes, turul on olnud 2013. aasta sügisest. Raadio Finest FM levialas elab 2015. aasta juuli seisuga üle 1 100 000 inimese. Peale selle on jaama võimalik kuulata interneti vahendusel kogu maailmas.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.