MARIA STUART VASTAS MUUSIKAPLANEEDI LUGEJATE KÜSIMUSTELE

mariastuart7

Tartu pop-bänd Maria Stuart vastas MuusikaPlaneedi lugejate küsimustele.

Ansambel on avaldanud kuus singlit: “Luuraja”, “Emotsioonid”,“Peegelpildis”, “Ookeanisinine”, “Sügislehtedes” ja “Ibuprofeen”.

Liikmed: Liana Kolodinskaja – vokaal, Meelis Tisler – klahv, Margus Sekk – kitarr, Hanna-Roosi Karro – bass.

Miks Paha Polly omal ajal tegevuse lõpetas? [Paha Polly, kelle repertuaari kuulusid näiteks lood “Naerame” ja “Ma olen Tartu”, tegutses aastatel 2005-2013 ja bändi lauljaks oli Liana Kolodinskaja – MP]

Paha Polly liikmed kasvasid ja arenesid lihtsalt kõik täiesti eri suunas. Mingil hetkel avastasime üksteise järel, et meil ei ole enam nii tore ja hea koos käia ja muusikat teha kui vanasti ning siis oli selge, et Paha Polly aeg on lihtsalt ümber saanud.
Kindlasti mainiks siinkohal ära, et Maria Stuart ja Paha Polly on kaks täiesti erinevat ansamblit.

Kas ansambel Maria Stuart sai nime Šotimaa kuninganna järgi?

Mitte otseselt. Me ei pea Šotimaa peata kuningannat oma suureks iidoliks ja eeskujuks, kuid leidsime, et see nimi on väga hea kõlaga, meeldejääv ning lisaks on selles ühendatud naiselik ja mehelik energia.

Milline seni avaldatud lugu teie enda repertuaarist teile endile kõige enam meeldib ja miks just see? Kuuldavasti salvestate albumit- millal see ilmub?

Roosi: Mulle meeldivad kõik meie lood. Kõigis nendes on midagi, mis mingil ajahetkel rohkem kõnetab. Hetkel on mu lemmik “Ibuprofeen”.

Liana: Kõigis lugudes on midagi, mis väga meeldib. Aga lemmik on ilmselt “Ookeanisinine” – see on lihtsalt igavesti kestev suvi ja lõputu helgus, lootus, vabadus, armastus jne. Üks lemmikuid on ka “Luuraja” – see on esimene, mille salvestatud saime. See lugu mõjub mulle siiani natuke veidralt, kuna alguses ma ei suutnud seda kuidagi tõsiselt võtta, sest kõik selle loo juures tundus nii naljakas.

Meelis: “Ookeanisinine” – mõnus suvine lugu, tekitab tunde, et suvi pole kaugel.

Margus: “Ibuprofeen”, sest ka mulle meeldib vahel pidu panna ja hommikuti head muusikat kuulates läheb ikka paremaks.

Albumiga tõepoolest tegeleme. Materjali on väga palju, teeme seda asja rahulikult, et tulemus tuleks võimalikult hea. Me pole ka plaadi ilmumisaega paika pannud, kuna tahame, et meie esimene album tuleks selline, millega me sajaprotsendiliselt rahul oleme. Võimalik, et saame albumi valmis selle aastanumbri sees.

Kes on teie uus trummar – tegu pole vist eestlasega, vähemalt nime järgi?

Lätlane Martins Briedis oli meie eelmine trummar (tegutses bändis 2015. aastal). Praegu oleme jätkuvalt trummariotsingul. Nii et head Tartu trummarid, kui loete, võtke ühendust!

On see taotuslik, et kõik teie lugude pealkirjad on ühesõnalised? 🙂

Me pole ise sellele varem mõelnud, et meie seni avaldatud lugude pealkirjad tõesti ühesõnalised on – seega taotluslik see pole. Meil on ka mitmesõnalisi pealkirju nagu näiteks “Loodan, et täna”, “Kummaline maa”, “Öö vaatab jahedalt” ja veel mõned.

Millist muusikat ise kuulate ja kas soovite ka Eestist välja murda?

Me soovime Eestisse sisse murda.

Meelis: Hästi palju kuulan 70ndate muusikat. Fleetwood Mac, Eagles, Tom Petty. Samas hoian ka uuematel tegijatel silma peal.

Liana: Mul käib lainetena. Kunagi oli väga suur pungivaimustus. Siis kuulasin hard rocki ja softimat metalit, siis indiet, 60ndate rock’n’rolli jne. Praegu meeldib muuhulgas ka moodne klubimuusika. Mando Diao, Tegan and Sara, Muse, Mutemath, Placebo, Lana Del Rey, Metric – neid kuulan üha uuesti ja uuesti. Aga loomulikult kuulan ka väga palju eesti muusikat.

Margus: Päevasel ajal kuulan muusikat raadiost, aga muidu automakki paneks pigem vanakooli rokki või lihtsalt head uut muusikat, kindlasti mitte edm-i jms.

Roosi: Kuulan üsna palju klassikalist muusikat, aga ka head moodsat ja kõike head, mis sinna vahele jääb. Nt Metric, Sia, Björk, Tegan and Sara, Queen, The Shins, Foster The People, Florence And The Machine.

MuusikaPlaneet tänab küsijaid ja ansamblit Maria Stuart vastamast!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.