TARTU BLUUSIPLAAT EUROOPA PARIM

"Live In Lerwick"

Kanada veebiajakiri Blues Underground Network kuulutas aasta parimaks Euroopa bluusialbumiks Tartus välja antud plaadi Steve Lury & Andres Roots “Live in Lerwick”; parima USA bluusiplaadi auhinna sai Buddy Guy album “Born to Play Guitar”, parimaks UK bluusiplaadiks valiti Ian Siegal’i “The Picnic Sessions”.

Inglise suupillimängija Steve Lury ja Tartu kitarristi Andres Rootsi kontsertplaat “Live in Lerwick” salvestati Shetlandi saartel 2013. aasta sügisel ning ilmus 2014. aastal, aga nii hilja aasta lõpus, et jäi aastakokkuvõttest välja ja kanti üle 2015. aastasse. Roots on kitarristi ja produtsendina kaasa löönud veel neljal Euroopa parimaks tunnistatud CD-l: Bullfrog Brown “Mother River Delta” (2008), Bullfrog Brown “Moon and Central” (2009), Andres Roots “Roundabout” (2010) – ja L.R. Phoenix “The Hollow Log of Capt. Richard Wolfe” (2011), mis jõudis Eesti poodidesse alles sel talvel.

2016. aastal tähistab Andres Roots 40. sünnipäeva ja 20 aasta möödumist oma esimese bändi asutamisest. Juba jaanuaris ilmub sel puhul vinüülkogumik “Roots Music”, mis sisaldab aastatel 2010-2014 Tartu stuudios Valge Tuba salvestatud lugusid; külalistena teevad kaasa Steve Lury (UK), L.R. Phoenix (UK), Dave Arcari (UK), Eric “Red Mouth” Gebhardt (USA), Black River Bluesman (Soome), Lorete Medne (Läti), Bottleneck John (Rootsi), Bert Deivert (USA), Jantso Jokelin (Soome) jpt. LP toodetakse Tartu tehases Vinyl Plant.

Palju-palju õnne tunnustuse puhul, Steve Lury & Andres Roots!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.