ANSAMBEL TRAD.ATTACK! LÖÖB LAINEID VÄLISMAAL JA ANNAB UUE PLAADI VÄLJA SAKSAMAA PLAADIFIRMA ALT

Trad.Attack

Ansambel Trad.Attack! (Sandra Sillamaa, Jalmar Vabarna, Tõnu Tubli), kes on tegutsenud vaid poolteist aastat, on tõusnud kiiresti Eesti muusikamaailma tippu ning vallutab lavasid ka väljaspool Eesti piire. Ühe aasta jooksul on ansambel esinenud 11-nes riigis – Lätis, Poolas, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Ukrainas, Venemaal, Kasakhstanis, USA-s ja Malaisias. Nende hulgas mitmel mainekal festivalil – Folk Alliance showcase-festival, Usadba Jazz, Stereoleto, Penang World Music Festival jne.

“Trad.Attack! on särav näide tuleviku folkmuusikast – sõbralik, kirglik, värske, dünaamiline, lõbus ja juurte juures!” ütles Aengus Finnan Folk Alliance International showcase-festivali peakorraldaja.

2014. aastal alustas Trad.Attack! koostööd agendiga Juliana Voloz ning 2015. aasta juunis allkirjastati leping Hollandi ühe suurima maailmamuusika agentuuriga Earth Beat, kes esindab bändi Madalmaades. Augustis esineb Trad.Attack! Vladivostokis Venemaa suurimal rahvusvahelisel showcase-festivalil V-Rox. Ansambli kutsus sinna esinema legendaarse bändi Mumy Troll mänedžer, kes nägi Trad.Attack!’i kontserti Tallinn Music Week’il.

Mitmete Eesti Muusikaauhindadega pärjatud ansambel Trad.Attack! annab oma esimese kauamängiva “AH!” välja Saksamaa plaadifirma Nordic Notes alt. Plaat ilmub septembri lõpus Saksamaal, Madalmaades, Šveitsis ja Austrias. Plaadifirma juhti Christian Pliefket paelus ansambli värske, põnev ja energiline helikeel. Plifke ütles, et ta töötab artistitega, kelle plaati ta ise ostaks. Plaadifirma Nordic Notes tegutseb aastast 2005 ning nende eesmärk on levitada erilist muusikat Põhja-Euroopast.

Eestis ilmub Trad.Attack!’i uus plaat juba 23. juulil ning seda tähistatakse selle suve kahe ainsa kontserdiga kodumaal, mis toimuvad Viljandi pärimusmuusika festivalil (23.-26. juuli). Kuni 20. juulini saab plaati ka eksklusiivselt ette tellida. Info kodulehel ja Facebooki lehel.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.