MIINAGA EESTI LAULUST

Miina

Eelmise aasta septembris avaldas Tartu neiu Miina Rikka oma esimese singli pealkirjaga “Kohvitassi lugu”, mida hakkasid mängima ka kohalikud raadiojaamad. Detsembris leidis konkursi Eesti Laul 2015 žürii, et lool on asja kahekümne poolfinalisti hulka.

Sellel laupäeval, 7. veebruaril kell 21:35 saamegi ETV vahendusel Eesti Laulu esimesele poolfinaalile kaasa elada. MuusikaPlaneet esitas Miinale mõned küsimused.

MP: Kuidas juhtus, et sattusid osalema Eesti Laulu konkursile?

Miina: Eesti Laulule loo esitamine ei olnud üldse alguses plaanis. Lugu pidi ilmuma juba suvel, kuid paljude asjade kokkulangevuse tõttu sai ta valmis alles sügiseks. Kuna raadiojaamades läks lool päris hästi, siis mõtlesime, et miks ka mitte Eesti Laulul katsetada. Tundub, et oli hea mõte.

Kuidas läks Eesti Laulu salvestus ja kes Sinuga laval olid? (Esimese poolfinaali esitused filmiti eelmisel reedel, 30. jaanuaril)

Laval on minuga Lauri Rahusoo (kitarr) ja Kalle Kaldoja (bass), kellega ma ka tavapäraselt esinemas käin. Lisaks veel Tuudur Tamme (klahvid), Andrei Svištš (trummid) ja minu kauaaegne lauluõpetaja ning nüüd ka kolleeg Kati Roosi Siht (taustavokaal). Salvestus läks ülikiiresti, ei suudagi meenutada, kas kõik läks hästi või mitte. Tunne oli igatahes hea, publikuga on alati parem esineda kui tühjale stuudiole.

Kes on Sinu enda lemmikud tänavuselt konkursilt?

Väga ebaoriginaalne arvamus ilmselt, aga ka mulle meeldib praegu Stigi ja Elina lugu kõige rohkem. Ma ei saa öelda, kas see mu absoluutne lemmik on, kuna pole (häbi küll tunnistada) kõiki lugusid veel läbi kuulanud, aga praegu hoian pöialt neile.

Millal võime poelettidel näha Su albumit?

Kardan, et albumini on veel natuke maad minna. Küll aga saan lubada, et uued lood on tegemisel ja kui läheb hästi, siis on nende valmimisprotsess natuke kiirem kui Kohvitassil.

Soovime Miinale ja kogu tema tiimile laupäevaks edu!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.