“EESTI LAUL” AVALIKUSTAS MUUDATUSED JA OOTAB OSALEMA UUT EESTI MUUSIKAT

"Eesti Laul 2015"Lauluvõistlus on tagasi ja ootab osalema uut Eesti muusikat. Eelvooru oodatakse laule kuni 1. detsembrini 2014 ning finaalkontsert toimub 21. veebruaril 2015.

Eesti Laul 2015 toob endaga kaasa muudatusi. Saateperiood on liikunud varasemaks, võitja kuulutatakse välja juba 21. veebruaril. Teine muudatus on sisuline, senise kahe superfinalisti asemel jääb esikoha eest viimases voorus võistlema kolm laulu.

Eesti Laul 2015 produtsendi Heidy Purga sõnul annab uute reeglitega superfinaal publikule suurema valikuvõimaluse oma hääle andmisel ning tekitab tihedama võistlusmomendi. “Loodetavasti ei jäta see olukord kedagi külmaks, kui nende lemmiku saatus hakkab sõltuma just superfinaali hääletusest,” kommenteeris Purga.

Eelmisel aastal esitati konkursile rekordiline hulk heliteoseid – 188 muusikapala, kokku on läbi aastate osalenud ligikaudu tuhat laulu. Konkursil osalemine pakub muusikutele väga hea väljundi enda tutvustamiseks.

Eesti Laulu ajalugu on siiani näidanud, et publiku tähelepanu ja poolehoiu võidavad sageli ka need, kes ei ole esikohal. Winny Puhh lõpetas peale 2013. aasta finaali Rick Owensi moe-show’l ning andis just välja uue albumi. Tanja tihe esinemisgraafik on teda viinud paljudele lavadele siin- ja sealpool riigipiiri. Super Hot Cosmos Blues Band lihvib oma peatselt ilmuva albumi viimaseid lugusid ja toob igale kontserdile hulga publikut.

Eesti Laul 2015 ajakava:

Heliteoseid saab konkursile esitada kuni 1. detsembrini 2014, kell 15.00

Žürii valib nende hulgast 20 parimat ja avalikustab need hiljemalt 5. detsembril 2014

Esimene poolfinaal toimub 7. veebruaril 2015

Teine poolfinaal toimub 14. veebruaril 2015

Finaal toimub 21. veebruaril 2015

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.