EESTI LAULU POOLFINAALE JUHIVAD MAARJA-LIIS ILUS JA PRIIT LOOG

Kuvatõmmis ETV-st

Eesti Laul 2022 alustab poolfinaalidega 3. ja 5. veebruaril. Poolfinaale juhivad laulja Maarja-Liis Ilus ja näitleja Priit Loog.

Eesti Laulu poolfinaalide saatejuhid avalikustati teisipäevases ETV “Ringvaates”. Maarja-Liis Ilus ja Priit Loog pole varem saatejuhtide paarina üles astunud.

Eesti Laulu poolfinaalides astub sel aastal üles 20 artisti, kes lõppvõistlusele pääsesid esmakordselt toimunud veerandfinaalide teel.

Kui Eesti Laulu veerandfinaale juhtisid tuntud artistid, kel oli tihe seos nii Eesti Laulu kui ka Eurovisiooniga, siis ei ole ka Maarja-Liis Ilusale Eurovisioonil osalemine võõras. 1996. aastal esindas Ilus koos Ivo Linnaga Eestit Eurovisioonil looga “Kaelakee hääl” ning aasta hiljem võistles ta palaga “Keelatud maa”.

Maarja-Liis ütles “Ringvaates”, et saate juhtimine on tema jaoks suurem väljakutse kui võistlusel laulmine ning ta võttis veidi ka mõtlemisaega. “Aga kaua ma jaksan kodus pisikeste lastega istuda,” naeris laulja. “Ma olen viimasel ajal töid ja tegemisi üsna vähe julenud vastu võtta, aga Tomi [Rahula – toim] ikka suutis mind veenda, ja samas Eesti Laul on selline äge sündmus, et kui üldse midagi, siis pigem juba suurelt ja lahedalt ja Eesti Laulu toreda tiimiga. Kui veel õnnestus Priit ka kampa saada, siis tundus ka natuke põnevam see asi”.   

Näitleja Priit Loog lõpetas 2007. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia VI teatrilennu ning samast aastast töötab näitlejana Pärnus Endla teatris. Pälvinud mitmeid teatripreemiaid, sh Ants Lauteri nimeline preemia 2018. aastal. Mänginud filmides ja teleseriaalides (nt “Pilvede all”). 2019. aastal esilinastunud “Tões ja õiguses” (rež. Tanel Toom) on tal täita Vargamäe Andrese roll, mille eest pälvis Eesti filmi- ja teleauhinna EFTA parima meesnäitleja kategoorias.

Priit tunnistas Marko Reikopile antud usutluses, et saate juhtimise pakkumine tuli talle ootamatult, kuid see oli väga rõõmustav. “Ega ma väga palju ei kaalunud, hüppasin üsna kiiresti paati. Kõik tundus väga põnev ja olin ootusärev”.  

Eesti Laulu poolfinaalid toimuvad 3. ja 5. veebruaril Saku Suurhallis, otsustav finaal toimub 12. veebruaril. Kõikidele Eesti Laulu kontsertidele saab pileti soetada Piletilevist. Mõlemast poolfinaalist pääseb vaatajate ja žürii häältega edasi viis artisti ja varasema 12 artisti asemel hakkab finaalis tiitlit püüdma nüüd kümme osalejat.

Eesti Laul 2022 poolfinaale ja finaale vahendavad telekanalid ETV ja ETV+ ning Raadio 2. Veebis saab ülekandeid jälgida ERR.ee portaali vahendusel.

Kuvatõmmis ETV-st


Kuvatõmmis ETV-st

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.