ILMUS ALBUM ANSAMBLILT UNISED UITAJAD

Albumi kujundus

Unised Uitajad on ansambli Hilised Ärkajad laulukirjutaja ja bassimehe Kaupo Eliste kõrvalprojekt. 21. detsembril ilmus album “Minu kord”, kus autor ka ise vokalistina debüteerib.

Algselt kahe pere bändina alustanud kollektiiv loodi mõned aastad tagasi, et anda üks heategevuskontsert. Esitati peamiselt omaloomingulisi laule akustilises võtmes. Laulukirjutaja-bassimees Kaupo Eliste ja löökriistamängija Andri Volman on varasemalt koos mänginud juba ansamblis Hilised Ärkajad. Lisaks kaasati abikaasad Katrin Volman ja Annika Eliste. Viimase aja koroonaajastu tingimustes kujunes albumi salvestusprotsess küll rohkem Kaupo Eliste sooloprojektiks. Suurem osa pille on mikeoldfieldiliku lähenemisega (kui teised ei aita, siis teen üksi ära) sisse mängitud või programmeeritud just tema poolt kodustuudios. Lauljana astub üles nii tema ise kui Annika Eliste. Sellegi poolest on plaadi “palgalehel” kirjas koguni 17 inimest.

Debüütalbum nimega “Minu kord” ilmus 21. detsembril ja on kuulatav olulisematel muusika voogedastusplatvormidel. Žanriliselt raskesti määratletava loomingu alusvundament on siiski rockmuusika, mis on laulukirjutajale alati südamelähedane olnud. Hoogne bassigruuv, akustiline kitarr, kitarrisoolod, liikuv harmoonia, meloodilisus ning veidi keerulisemad lauluvormid on vaid mõned märksõnad iseloomustamaks seda küllaltki eklektilist albumit. Laulusõnad on loodusromantilised ja sisekaemuslikud, kuid kohati hoopis ka humoorikalt ennastpilavad. Kogu albumit läbiv vaatenurk on sürreaalselt unenäoline. Albumi lood aitas miksida ja masterdada Asko-Romé Altsoo.

Kuula albumit siit!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.