SAN HANI ANDIS VÄLJA KONTSEPTALBUMI “ETHER FM”

Foto: Kertin Vasser

“Ether FM” on San Hani värske kontseptalbum, mida esitleti esmakordselt oktoobris ülebaltilisel kunstifestivalil “History of Joy, Part 4”.

Lindakivi pargis toimunud kontserdil taasloodi raadiokogemust ning albumit esitleti läbi kohale kutsutud autode custom helisüsteemide sagedusel 102,7 MHz. 20-rajaline album on inspireeritud piraatraadiost, avatud DIY laululoomest ning mobiilsetest helisüsteemidest.

Idee albumiks tuli aga tavast küsida raadios soovilugusid. San Hani taastootis oma albumiks sama formaati, ent teose nimetamise asemel pidid küsitletavad kirjeldama oma ideaalset lugu. Kõik vastused transkribeeriti eetrisse ehk substantsi, mis hõljub meie kõigi kohal ja sees ning loob füüsilise ja emotsionaalse stiimuli puhtast vibratsioonist. “Ether FM” võeti linti perioodil august-oktoober 2021.

“History of Joy, Part 4” oli ülebaltiline kunstifestival, mida korraldasid Kim? Kaasaegse Kunsti Keskus Riias, Tallinna Kunstihoone ja Kaasaegse Kunsti Keskus Vilniuses. Festivalil osales üle 25 kunstniku, kes lõid 20 projekti, mida esitleti nii ruumides, vabas õhus kui internetis.

San Hani (Henrik Rakitin) on räppar, muusik ja kunstnik.


Album SoundCloudis

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.