LEIK AVALDAS PEAGI ILMUVALT DEBÜÜTALBUMILT LOO “HAANI MIIS”

Foto: Ako Lehemets

Viiuliduo Leik avaldas 10. detsembril oma varsti valmivalt debüütalbumilt “Las mind kasva” singli “Haani miis”.

Leik on duo kahest TÜ Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud viiulimängijast, kes viivad traditsioonilised pärimusviisid omaloominguga värsketele radadele. “Haani miis” jutustab loo ühest Haanja mehest. Leik seob tuntud Rõugest pärit rahvalaulu põhjamaiselt rütmilise omaloomingulise instrumentaalpalaga, mis on sündinud Kelly Veinbergi sulest.

Pärimusmuusik Merike Paberits Leiki kohta: “Leik on kaunilt sillerdav sügav ja salapärane rabajärv. Hetkel minu lemmik duo Eestis. Nii mõnusas värskes ja ausas kuues pärimusmuusika. Ei jaksa ära oodata, millal neil plaat juba tuleb!“

Ansambli peagi ilmavalgust nägev debüütalbum “Las mind kasva” kannab endas õrnalt naiselikku ja julget energiat ning jutustab rahvasuus säilinud lugusid, mis lähevad inimestele korda ka tänapäeval. Plaadi ilmumisele saab hoogu anda Hooandja platvormil.


  • “Haani miis” sõnad ja laulu meloodia – Rõuge kihelkond
  • Instrumentaalpala “Aprilli reilender” – Kelly Veinberg
  • Seade – Leik
  • Mix & master: Karl-Kristjan Küppas
  • Salvestatud TÜ VKA helistuudios

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.