ILMUNUD ON SAAREMAA LAULUKIRJUTAJA SILJA VIPRE UUS EESTIKEELNE ALBUM “ISE ENESEST” + SINGEL “KIRJULISED KINDAD”

Kuvatõmmis YouTube’ist

Looga ”Kirjulised kindad” on ilmunud Saaremaa laulukirjutaja Silja Vipre sulest eestikeelne album ”ise enesest”. Autori sõnul jutustab antud laul loo inimlikest eksimustest, pika kooselu jooksul tekkivatest vaidlustest, südamlikest leppimistest ja arusaamast, et kuskil mujal ei ole alati parem, vaid just kodukolle koos armsate inimestega on see, mis lõpuks päriselt midagi tähendab.

Nagu albumi nimestki saab välja lugeda, on tegemist väga isiklike lugudega, mis viimase paari aasta jooksul autori sulest on kirja pandud. Erinevalt 2015. aastal ilmunud albumist, on seekord tegemist eestikeelse albumiga. Silja Vipre näol on tegemist pigem isehakanud muusikaarmastajaga, kes kirjutab muusikat ja laulusõnu nii endale kui teistele Eesti muusikutele. Stiililiselt on antud albumit pigem raske kuskile sobitada. Albumil olevad 13 lugu on jutustused, iga lugu kellelegi pühendatuna, iga lugu kirjutatud kellelegi mõeldes. On lugusid mälestuseks, on igatsust, lugusid tänuks, on elu nautlemise juttu jne. Kõigest, nii nagu üks hästi elatud elu kulgeb oma tõusude ja mõõnadega.

”Iga inimene elab end välja erinevalt. Mina kirjutan enda mõtted ja emotsioonid paberile ja siis sünnib neist varem või hiljem muusika. Pikalt sai mõeldud eestikeelse albumi väljaandmisele ja kuna unistused on mõeldud täide minemiseks, siis kutsusin endale taas appi andekad muusikud, Üllar Priksi ja Jan Viilebergi, Viljandist. Heade sõpradega stuudioaeg on alati unustamatult tore ja tulemus just täpselt selline, nagu ette kujutasin. Albumi salvestasime käesoleva aasta jooksul, ei rutanud, sest kiiret ju polegi,” räägib Silja Vipre.

Albumi produtsent ja klahvpillimängija Üllar Priks (Mürakas): ”Minu meelest on Silja suurim pluss just see, et ta pole saanud muusikalist haridust. Tundmata reegleid ja heakskiidetud tavasid, suudab ta oma loomingusse sellevõrra vabamalt suhtuda. Kui sind ei kammitse piirid, võib tulemus olla täis ootamatuid üllatusi ja tavatult värvikaid lahendusi. Silja ei kirjuta kunagi muusikat sellepärast, et on vaja või peab. Jah, kirjutama ta muidugi peab, aga see tung ja tõuge tuleb tema enda seest ja niiviisi oma emotsioone sõnadesse ning nootidesse sättides sünnivad palad, millel on sügav isiklik tähendus. Südamega tehtud muusika on väärt rohkem kui kogu maailma varandus. Ja Silja lugudesse on see hindamatu aare kenasti sisse tikitud.”

Kuula singlit “Kirjulised kindad” YouTube’ist ja albumit “ise enesest” Spotifyst:


Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.