TANEL PADAR & EDA-INES ETTI KUULUTASID “RINGVAATES” VÄLJA EESTI LAULU ESIMESSE VEERANDFINAALI PÄÄSEJAD

Täna, 15. novembri päeval avaldasid Eesti Laul 2022 korraldajad, et juba sel laupäeval toimuvat konkursi esimest veerandfinaali juhivad Eda-Ines Etti (40) ja Tanel Padar (41). Muusikud külastasid õhtul ETV saadet “Ringvaade”, et anda avalikkusele teada, millised artistid hakkavad 20. novembril omavahel mõõtu võtma. 

Eesti Laul 2022 esimeses veerandfinaalis võistlevad:

Boamadu “Mitte kauaks”: autorid Peeter Priks, Keith Mutvei
Evelin Samuel “Waterfall”: autorid Glen Pilvre, Priit Pajusaar, Katrin Pärn
Fiona and Me “Feel Like This”: autorid Fiona and Me
Jaagup Tuisk “Kui vaid”: autorid Jaagup Tuisk, Rita Bavanati, Lauri Räpp
Kéa “Everytime”: autorid Andrei Zevakin, Ketter Orav
Little Mess “Hea päev”: autorid Timo Vendt, Tanja Mihhailova-Saar, Andra Teede
Maian “Meeletu”: autorid Maian Lomp, Gevin Niglas
Peter Põder “Koos lõpuni”: autorid Peter Põder, Raul Krebs
Stig “Interstellar”: autorid Stig Rästa, Victor Crone, Herman Gardarfve, David Lingren Zacharias, Fred Krieger
Traffic “Kaua veel”: autorid Karl Killing, Andreas Poom, Fred Krieger, Silver Laas, Vallo Kikas

Eesti Laul on läbinud sel aastal mitu muudatust. Esimest korda püüdleb poolfinaalidesse 40 võistluslugu, mis tulevad esitamisele neljas veerandfinaalis. Kõik neli veerandfinaali toimuvad otsesaadetena, lood astuvad võistlustulle artistide poolt konkursile esitatud muusikavideotena. Igast veerandfinaalist pääseb žürii ja publiku hääletamise tulemusena edasi viis lugu (3 valib publik + 2 žürii). Laulude esmaesitus toimub otsesaates, iga laulu poolt saab hääletada loo esitamise ajal ja saate viimases veerandtunnis.

Veerandfinaale juhivad tuntud artistid, kel tihe seos nii Eesti Laulu kui ka Eurovisiooniga. Esimest veerandfinaali juhivad Eestit Eurovisioonil esindanud Tanel Padar ja Eda-Ines Etti.

Eesti Laul 2022 konkursile esitatud lugusid hindas eelžürii koosseisus Andi Raig, Bert Järvet, Eda-Ines Etti, Eric Kammiste, Heili Klandorf, Henri Laumets, Hugo Martin Maasikas, Jürgen Pärnsalu, Kadiah, Kaspar Viilup, Kerli Kivilaan, Lauri Laubre, Leonardo Romanello, Liis Lemsalu, Meelis Meri, Tarmo Hõbe, Thea Paluoja.

Eesti Laul avaldab veerandfinaalide koosseisud ja saatejuhid neljal järjestikusel esmaspäeval “Ringvaate” saates. Veerandfinaalide otsesaated toimuvad 20. ja 27. novembril ning 4. ja 11. detsembril ETVs ja telekanalis ETV+ ning lehel www.eestilaul.ee.

Eesti Laul 2022 poolfinaalid toimuvad 3. ja 5. veebruaril ning võitja selgitab välja suur finaal 12. veebruaril Saku Suurhallis.

Esimese veerandfinaali artistid (fotokollaaži autor: ERR)

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.