TÄNA ÕHTUL AVALDATAKSE KONKURSI EESTI LAUL 2022 ESIMESED VEERANDFINALISTID, SELGUSID KA LAUPÄEVASE SAATE JUHID

Kuvatõmmis ETV “Ringvaatest” (20/10/2021)

Täna, 15. novembril avalikustatakse ETV saates “Ringvaade” konkursi Eesti Laul 2022 esimesed kümme veerandfinalisti, kes astuvad võistlustulle juba sel laupäeval. Esimest veerandfinaali juhivad Eda-Ines Etti ja Tanel Padar. Täna kukub ka tähtaeg, mil kõik 40 veerandfinalisti peavad Eesti Laulu korraldajatele oma muusikavideod esitama.

Kuigi veerandfinaalide kohta pole palju teada, selgub telekava uurides, et 27. novembril toimuvas teises veerandfinaalis võistlevad ainult eestikeelsed lood. Veerandfinaalid toimuvad neljal järjestikusel laupäeval (20. ja 27. novembril ning 4. ja 11. detsembril), igas otsesaates kuulatakse ära kümme uut lugu koos lauljate ja muusikutega. Stuudios on kuulsad saatejuhid ja armastatud žüriiliikmed. Televaatajad saavad oma lemmikutele hääle anda helistamise või SMS sõnumi kaudu.

Kahel eelmisel aastal Eesti Laulu võitnud Uku Suviste 2022. aasta konkursist osa ei võta, küll aga on mitmeid laule esitanud eelmiste võidulugude autorid ja lausa seitse lauljat, kes on viimase 30 aasta jooksul Eestit Eurovisiooni laval esindanud. 

Eelmisel nädalal avalikustati Eesti Laulu 1. veerandfinaali promoklipp, mille kohta kirjutasid konkursi korraldajad Instagramis, et see võib endas peita vihjeid. Tallinnas Gloria restoranis filmitud videos osalevad Laura Põldvere, Uku Suviste, Ott Lepland, Elina Nechayeva, Elina Born, Jüri Pootsmann ja Tanja Mihhailova-Saar – kokku 4 naist ja 3 meest, kes meid esindanud Eurovisiooni lauluvõistlusel. Aga mida see 29-sekundiline klipp vihjab?

40 veerandfinalisti valis välja 17-liikmeline eelžürii, kes hindas laule anonüümselt, esitajate ja autorite kohta neile eelvoorus infot ei jagatud – nad teadsid ainult lugude pealkirju. Žürii valis veerandfinalistid välja juba 25. oktoobriks, edasisaanud kuulsid häid uudiseid 26. ja 27. oktoobril ning pidid siis hakkama tegelema oma võistluslugude muusikavideotega.

Kokku esitati seekordsele konkursile 202 laulu, millest 84 on eestikeelsed ja 118 võõrkeelsed – lisaks inglise, hispaania, itaalia ja prantsuse keelele oli sel korral esindatud ka väljamõeldud keel.

Esimesed veerandfinalistid kuulutatakse ETV “Ringvaates” välja täna, 15. novembril. Saade algab kell 19 ja seal on külas ka Eda-Ines Etti ja Tanel Padar.

Veerandfinaalid, kus artistid võistlevad muusikavideotega, toimuvad ETV eetris 20. ja 27. novembril ning 4. ja 11. detsembril kell 21.35.

Eesti Laul 2022 poolfinaalid leiavad aset 3. ja 5. veebruaril ning võitja selgitab välja suur finaal 12. veebruaril.

Võitja sõidab Eestit esindama Eurovisiooni lauluvõistlusele, mis seekord toimub Itaalia linnas Torinos ja sellest võtab osa 41 riiki.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.