📾 GALERII | VILJANDI KITARRIFESTIVAL TÄITIS NOORE MUUSIKU UNISTUSE

Karl Madis Pennar (foto: Rene Jakobson)

Eile, 13. oktoobril sai avaakordi rahvusvaheline Viljandi Kitarrifestival, mis toimub juba neljateistkĂŒmnendat korda. Tegu on improvisatsioonilisele ja stiiliĂŒlesele kitarrimĂ€ngule keskenduva kitarrifestivaliga, mis toob kokku kitarrimaailma tipud ja hinnatud Eesti muusikud. FestivalinĂ€dalal on kavas 14 kontserti.

Traditsiooniliselt andis Viljandi Kitarrifestivali avakontserdi eelmisel aastal Tiit Pauluse noore kitarrimĂ€ngija preemiaga pĂ€rjatud noor ja andekas muusik. Sel korral said pealtvaatajad nautida Karl Madis Pennari ansambli Pennar & Friends kontserti. Esitamisele tulid 2021. aasta kevadel ilmunud debĂŒĂŒtalbumi “Stories Untold” lood, mis pĂ€rinevad Karl Madis Pennari loomesulest. HelirĂ€nnakul kohtusid kuulajad vĂ€rskendava vabaduse, pöörase lustlikuse, spirituaalse maailma, aga ka ĂŒleloomulike tegelastega. Kontserdil tĂ€itus ka Pennari unistus — ta sai mĂ€ngida live’is DnB lugu.

Kohvik Fellin vÔÔrustas kĂ”iki kitarrimuusika sĂ”pru, pakkudes hubast atmosfÀÀri ja maitsvaid suutĂ€isi. Muusikaliselt kostitas kĂŒlastajate meeli Pent JĂ€rve Trio, kelle kontserdil sai nautida nii uue albumi “3+2” lugusid, kui ka armastatud vanu. Uue albumi lood on inspireeritud isiklikest sĂŒndmustest, mis on kohati toredad ja helged, kohati rasked ja valusad.

Viljandi Kitarrifestivali esimene pĂ€ev saadeti ĂŒhiselt öhe vinoteegis Mulks. MajabĂ€ndi moodustasid Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikud, kuid nagu jĂ€mmidel kombeks, olid lavale oodatud kĂ”ik pillioskajad! Nii haaras pilli ka laupĂ€eval kontserti andev Teemu Viinikainen Soomest. JĂ€mm-sessioonid toimuvad igal festivaliĂ”htul.

TĂ€na, 14. oktoobril kell 19.00 saab Viljandi PĂ€rimusmuusika aidas nautida Jalmar Vabarna kontserti, kus kĂ”lavad muusiku teise sooloalbumi “ID” teosed. Kell 21.00 astuvad ĂŒles Paul Daniel & Ott Indermitte, esitusele tulevad Eesti heliloojate vaimulikud laulud.

Vaata fotosid festivali avapĂ€evast (autor: Rene Jakobson): 

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.