📸 GALERII | VILJANDI KITARRIFESTIVAL TÄITIS NOORE MUUSIKU UNISTUSE

Karl Madis Pennar (foto: Rene Jakobson)

Eile, 13. oktoobril sai avaakordi rahvusvaheline Viljandi Kitarrifestival, mis toimub juba neljateistkümnendat korda. Tegu on improvisatsioonilisele ja stiiliülesele kitarrimängule keskenduva kitarrifestivaliga, mis toob kokku kitarrimaailma tipud ja hinnatud Eesti muusikud. Festivalinädalal on kavas 14 kontserti.

Traditsiooniliselt andis Viljandi Kitarrifestivali avakontserdi eelmisel aastal Tiit Pauluse noore kitarrimängija preemiaga pärjatud noor ja andekas muusik. Sel korral said pealtvaatajad nautida Karl Madis Pennari ansambli Pennar & Friends kontserti. Esitamisele tulid 2021. aasta kevadel ilmunud debüütalbumi “Stories Untold” lood, mis pärinevad Karl Madis Pennari loomesulest. Helirännakul kohtusid kuulajad värskendava vabaduse, pöörase lustlikuse, spirituaalse maailma, aga ka üleloomulike tegelastega. Kontserdil täitus ka Pennari unistus — ta sai mängida live’is DnB lugu.

Kohvik Fellin võõrustas kõiki kitarrimuusika sõpru, pakkudes hubast atmosfääri ja maitsvaid suutäisi. Muusikaliselt kostitas külastajate meeli Pent Järve Trio, kelle kontserdil sai nautida nii uue albumi “3+2” lugusid, kui ka armastatud vanu. Uue albumi lood on inspireeritud isiklikest sündmustest, mis on kohati toredad ja helged, kohati rasked ja valusad.

Viljandi Kitarrifestivali esimene päev saadeti ühiselt öhe vinoteegis Mulks. Majabändi moodustasid Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikud, kuid nagu jämmidel kombeks, olid lavale oodatud kõik pillioskajad! Nii haaras pilli ka laupäeval kontserti andev Teemu Viinikainen Soomest. Jämm-sessioonid toimuvad igal festivaliõhtul.

Täna, 14. oktoobril kell 19.00 saab Viljandi Pärimusmuusika aidas nautida Jalmar Vabarna kontserti, kus kõlavad muusiku teise sooloalbumi “ID” teosed. Kell 21.00 astuvad üles Paul Daniel & Ott Indermitte, esitusele tulevad Eesti heliloojate vaimulikud laulud.

Vaata fotosid festivali avapäevast (autor: Rene Jakobson): 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.