RAINER ILD TULI VÄLJA VAIMSEST TERVISEST RÄÄKIVA ALBUMIGA, MILLE ESITLUSKONTSERT TOIMUB 27. AUGUSTIL KULTUURIKATLAS

Foto: Peeter Tomson

Täna, 18. augustil ilmus rainer ildi uus, anti-pop stiilis album “akimbo”, mis räägib vaimsest tervisest ning selle olulisusest meie elus.

rainer ild kirjeldab albumi valmimise protsessi: “”akimbo” kirjutamist alustasin juba 2019. aasta lõpus. Võtsin endalt lubaduse, et nüüd kirjutan, lindistan, produtseerin iga nädal ühe uue laulu algusest lõpuni. Ma tegin seda umbes 30 nädalat kuni mul lõpuks tuli nii palju muud elu vahele, et ma ei saanud enam samas rütmis jätkata. Aga selleks ajaks oli mul kokku saanud umbes 40 uut laulu, millest valisime lõpuks välja üksteist. “akimbo” räägib vaimsest tervisest. Mõnikord, kui analüüsin olukordi, mida ise kõige rohkem kardan, siis avastan sealt mingeid emotsioone, mis on siirad ja kuidagi puhtad või rikkumata. Sealtmaalt alates vormub minu jaoks kunst, looming.”

Kahe laulu vokaalid ”akimbo” albumilt laulis rainer ild sisse enda telefoni mikrofoni, pärast avastust, missugust heli selline moodus tekitab. “Ja ma olen seda nippi nüüd päris mitu korda kasutanud erinevate instrumentide lindistamisel,” lisab autor.

Album ”akimbo” sisaldab 11 lugu, neist “moist” loos teeb kaasa Robert Linna ning “red lights’is” bänd Steps to Synapse, “big waste” alguses laulab rainer ildi vennatütar Pauliina Ild.

rainer ild on anti-pop muusikat viljelev duo, mis paistab silma vokaaliefektide, nutika laululoome ja omapäraste muusikavideotega. Bänd võitis Noortebändi konkursi 2017. aastal, mis kinkis neile võimaluse esineda Eesti Muusikaauhindade galal. rainer ildi debüütalbum “Longero & Cheap Chips” ilmus 2018. aastal, pärast mida on koosseis andnud välja viis singlit ja videot.

Juba varem ilmunud albumi singlitele, nimiloole “akimbo” ning “swing me” on valminud ka videod.

“akimbo” esitluskontsert toimub 27. augustil Kultuurikatlas. Album ilmub täispikkuses ka vinüülplaadil ning on soetatav nii esitluskontserdilt kui muusikapoodidest alates 27. augustist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.