SURI MUUSIK VIIVI SÕNAJALG

Kuvatõmmis ETV saatest “Hommik Anuga” (september 2020)

Täna, 10. augustil suri 58-aastasena kunagise populaarse pereansambli Sõnajalg liige Viivi Sõnajalg. Naise surnukeha leiti täna hommikul Pärnu maantee korterist, surma täpne põhjus on selgitamisel.

Viivi abikaasa Oleg Sõnajalg kinnitas kurba sündmust Kroonikale. “Minu kallis abikaasa Viivi Sõnajalg lahkus täna hommikul meie hulgast. Esialgsetel andmetel oli tegemist terviserikkega,” ütles Oleg ning palus perele raskel ajal privaatsust.

Terviserike on Viivit tabanud varemgi. 2020. aastal kirjutas Siiri Sõnajalg sotsiaalmeedias, et õde Viivi kukkus suure peavalu tõttu kokku. “Kiirabi küll tuli. Peale seda ei juhtunud enam midagi. Nad lubasid mulle, et kahe tunni jooksul tehakse kõik uuringud, mida ei tehtud seitsme tunni jooksul. Minu õde heitles elu ja surma vahel. Seal polnud ainsatki inimest, kes oleks küsinud, kuidas end tunned?” pahandas Siiri.

Viivi Sõnajalg sündis ja kasvas Kuressaares. Ta omandas keskhariduse Kuressaare 1. Keskkoolis saksa ja vene keele eriklassis, õppides samal ajal sekretäriametit. Muusikaõpingutega alustas ta Kuressaare muusikakoolis.

Ansambel Sõnajalg sai alguse aastal 1982 ning viljeles kristlikku muusikat, andes välja kümme albumit (esimene 1987. a.). Ansamblisse kuulusid kaksikõed Viivi ja Siiri ning nende vendadest abikaasad Andres ja Oleg.

1995.–1998. a. oli Viivi Sõnajalg tegevuses pereettevõttes (telekanal TV1) programmi hankijana, arendajana ja lastesaate “Doktor Wise” produtsendina, pärast seda astus ta Concordia ülikooli elektroonilise meedia erialale. 2015. a. töötas Viivi Sõnajalg kristlikus Pereraadios saadete toimetaja-monteerijana, 2020. aastal läbis ta koolituskeskuses Avitus riikliku õppekava ja omandas kogemusnõustaja kutse.

Viivil ja Olegil on viis täiskasvanud last – Taavi, Mikk, Siim, Roose-Maria ja Katarina Sophia.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.