KUULA | ARTISTID PK & SUME MADE AVALDASID ÜHISE SINGLI

Fotokollaaž (pressifotod)

Suvi on hea aeg. Seda nii üldise elu mõttes kui ka konkreetselt muusikat silmas pidades. Suvine vibe toob kokku artiste, kes omavad pealtnäha üpriski erinäolisi energiaid. Just nii juhtus, kui kokku sattusid mulluse Noortebändi konkursi poolfinalist Sume Made ning Eesti räpiskeenes juba üle 15 aasta tegutsenud PK.

PK’d teatakse Eestis kui meloodilise uuekooli räpi üht edasiviijat, kes segab oma lugudesse erinevaid elemente nii klubimuusikast kui ka poprokist. Samuti pole mees öelnud “ei” ka võõrkeelsele muusikale, olles viimased poolteist aastat tegutsenud ingliskeelseid lugusid luues ning andnud selle aja sees välja 3 albumit. Sume Made esitab aga lisaks oma akustilisele tänavamuusika repertuaarile lo-fi ja alternatiivse hip-hopi mõjutustega lembelaule. Eesti muusikamaailmas on ta üpriski uus tulija ning kindlasse žanrisse liigitamist väldib aktiivselt, olles teadlik oma muutlikust käekirjast ja laia spektriga huvidest muusikas. Ehkki mõlemaid artiste võib pidada vähemal või rohkemal määral tegutsevaks räpimaastikul, pesitsevad nad siiski oma olemusega spektri erinevates servades.

Siiski, nagu paljude asjadega elus – ühise keele ja tunnetuse leidmine loeb tihtipeale tunduvalt rohkem kui must-valgelt kirjas olev.

Noormehed on ligi aasta Instagramis üksteise tegemistel silma peal hoidnud ning kaasa elanud. Idee koostööks tuli aga väga järsku.

“Kirjutasin Villemile (Sume Made) Instagramis, et kas ta tahab koos lugu teha. Paari päeva jooksul tuli ta mu kodustuudiosse ja lugu sündis enam-vähem ise, me olime ka muidugi juures. Instrumentaal klikkis mõlemal kohe ja ma arvan, et loo algne versioon oli valmis umbes 15 minutiga. Ma saan nii kõige paremini aru, kas asi on õige – kui lugu haarab justkui rooli käest ja mina sõidan lihtsalt kaasa. Antud loo puhul juhtus meil mõlemal nii. Ma arvan, et meid Villemiga ühendab sarnasel sagedusel õõtsuv kurbus, lootus ja armastus muusika, luule ning üldise elu vastu,” ütleb PK.

Singel “eemal/ära” on segu mõlema muusiku kogemustest kohati keerulistes inimsuhetes. Melanhoolse, kuid siiski suvise tunnetusega lugu pajatab korraga nii lootusest, armastusest, kui ka suutmatusest sellega leppida.

Muusika on loole teinud Pennsylvaniast pärit produtsent Ross Gossage. Tema instrumentaalile lisati ka Sume Made poolt sisse mängitud kitarr. Kujunduse eest vastutab Marju Lember.


Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.