LÄTI SELLE SUVE AINSAL SUUREL MUUSIKAFESTIVALIL ASTUVAD LAVALE KOHALIKUD LEGENDID, KEDA ARMASTATAKSE KA EESTIS

Skyforger (pressifoto)

Teist aastat järjest toimub Jugla järve ääres, Läti Etnograafilises Vabaõhumuuseumis Riias festival nimega LAIVA. Tegemist on ainsa suurema muusikafestivaliga Lätis sel suvel. LAIVA toimub 14. augustil ning üles astuvad tuntud kohalikud artistid, keda ka Eesti publik nautinud on.

Sel aastal esineb festivalil Läti legendaarne folk-metali bänd Skyforger, keda tuntakse ja armastatakse nii lätlaste kui ka rahvusvahelise publiku poolt. Festivali korraldavad ansambli DAGAMBA liikmed ning bänd tähistab etteastega oma 10. sünnipäeva. Nii Skyforger kui ka DAGAMBA on käinud Eesti publikule esinemas ning saanud sooja vastuvõtu osaliseks. Mõlemad bändid on üles astunud ka eestlaste poolt armastatud Positivus festivali pealaval. Lisaks näeb ja kuuleb LAIVA festivalil ka elektro-folk ansamblit Bur Mani ning tšellotriot nimega MADARA.

LAIVA näol on tegemist on crossover festivaliga, nii selgitavad sündmuse korraldajad: “Näeme festivali kui silda traditsiooniliste väärtuste ning modernse maailma vahel. Ka muusikaliselt on festival ühendamas klassikalist muusikat ja folki tänapäevase muusikaga. Piirideta looming, eelkäijate traditsioonid tänapäevases võtmes keset kaunist Läti loodust – see iseloomustab LAIVA festivali kõige paremini.” Festivali lava 360 kraadi paigutus annab võimaluse nautida sündmust nii maa pealt kui ka järve peal paatides/alustel olles. See omakorda võimaldab sündmusel osaleda ka neil, kes ei ole COVID-19 vastu vaktsineeritud ega haigust läbi põdenud. Antud lahenduse eest pälvis festival eelmise aasta sündmuse eest Läti Sündmuste Foorumilt auhinna.

Kontsert algab kell 19.00, väravad avatakse kell 17.00. Pileti hinnaks on 25 eurot. Festivalil osalejad peavad järgima riigi poolt kehtestatud nõudeid. Festivali saavad nautida nii maalt kui järve pealt külalised, kellel on ette näidata tervisesertifikaat. Sertifikaadita külastajad saavad sündmust nautida vaid järve pealt (SUP laualt, paadist, mootorpaadist (mootor veest välja tõstetud) jne. Kohapeal on võimalik rentida järvele minekuks vajalikke aluseid.

Festival LAIVA toimub teist korda 14. augustil Läti Etnograafilises Vabaõhumuuseumis Riias. Piletid on müügil Bilesu Servissi müügipunktides ja veebipoes.

Vaata LAIVA 2020 aftermoviet


Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.