RIFFROCKIBÄND TONT KUMMITAB SIND OMA ESIKSINGLIGA “ANNA GAASI!”

Pressifoto

Varasemast metalkooslusest välja pooldunud riffrockibänd Tont tuli peale poolt aastat proovikas marineerimist välja oma esiksingliga “Anna gaasi!”.

“Lihtsalt tundus, et nüüd võiks olla aeg midagi välja lasta. Võrreldes teiste Tondi lugudega sobib “Anna gaasi!” energia suvisesse aega kõige paremini. Lugu räägib küll rohkem elu- kui kummipõletamisest, aga miks mitte seda ka lihtsalt hea sõidumussi kontekstis kasutada,” ütleb bänd.

Tont koosneb neljast karvasest ja vähem karvasest mehest: Aleksander “Sass” Kohlap (kitarr ja vokaal), Henrik “Haribo” Mütt (bass), Björn Meinhard (trummid), Hendrik “Õukar” Õuemaa (kitarr).

Bänd sai ametliku alguse eelmise aasta novembris, kui Sassi ja Björniga metalbändis mängiv kitarrist Õukar otsis väljundit bändi “leebematele” lugudele.

“Juhuslikult kirjutas mulle ühel hommikul bassimees Mütt, kellega koos oleme aastaid tagasi mänginud ka bändis Wrath Mocha. Tuli jutuks, et “fakk võiks mingi kõva küttebändi kokku panna,”” räägib bändi kitarrist Õukar, kuidas mõte rockbändi loomisest esimese tõuke sai.

Stuudiosse jõudis bänd juba kuu-kaks hiljem, kui peale esimesi katsetusi Barbari vabalaval helimees Are Kangus neilt sabast haaras ja oma Linnahallis asuvasse stuudiosse salvestama kutsus. Kolme päevaga sai purki vastvalminud 4 eestikeelset lugu. Lood olid nii värsked, et viimaseid laulusõnu mõtles bänd alles stuudios olles välja, aga toores ja spontaanne energia ongi tihtipeale parem.

Tonti saad jälgida Facebookis või Instagramis.

Viska uuele singlile kõrv peale:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.