ALGAB URMAS ALENDERI RAAMATUT TUTVUSTAV TUUR

Urmas Alender (foto: Kalju Suur)

Neljapäeval, 15. juulil alustavad legendaarse laulja Urmas Alenderi tütar Yoko Alender ja ajakirjanik Neeme Raud Urmas Alenderi (1953-1994) raamatut “ALENDER” tutvustavat ringreisi Eestimaa rahvamajades ja kultuurikeskustes, vahendas BNS.

Neljapäeval kell 18 tutvustavad Yoko Alender ja Neeme Raud raamatut Vana-Vigala Rahvamajas. Yoko on oma isa raamatu koostaja, Neeme Raud aitas koguda meenutusi sõpradelt, kaasaegsetelt ja austajatelt. Lisaks näidatakse 2003. aastal Liia Sakkose ja Allfilmi tehtud portreefilmi “Teisel pool vett”.

Edasi viib tee Kuremaa lossi, Laevasse ja Tõrva tulepäevadele ja kuu lõpus Põltsamaale. Suvetuur jätkub ka augustis ja septembris.

Urmas Alenderi raamat ilmus läinud aasta lõpus keset koroonaaega. Suvel saab Yoko lõpuks tutvustada teost üle Eesti, külastades kultuuri- ja rahvamaju, nagu isa seda omal ajal tuuritades tegi.

“Raamat “ALENDER” on monumentaalne teos, mis 536-leheküljelise kunstiteosena toob justkui asjana iseeneses lugejate ette Eesti rokkmuusika varalahkunud suurkuju Urmas Alenderi elu kui loomingu. Raamat keskendub kronoloogiana Urmas Alenderi kogu loomeajale aastatel 1968-1994 ehk siis viieteistkümnendast eluaastast kuni lahkumiseni neljakümneselt,” rääkis Yoko.

Urmas Alender arhiveeris pidevalt enda loomingut, koostas laulude ja luuletuste kogumikke, loetelusid ja muud sellist. Arhiivi põhjal on Urmas Alenderi loomingut avaldatud ja avaldatakse edasi ka pärast tema surma.

Raamatus on ligi viiskümmend meenutust kaasaegsetelt ja hilisematelt austajatelt, rohkesti seniilmumata fotomaterjali nii arhiividest kui erakogudest, Urmas Alenderi laulutekste, luuletusi, joonistusi, isiklike kalendermärkmike väljavõtteid ja ammendav Urmas Alenderi laulude, luuletuste ja ilmunud loomingu loetelu.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.