ANSAMBEL KÕHUKESED TULI VÄLJA LOOGA “KOKKUHOIU POLKA”

Kuvatõmmis videost

Ansamblil Kõhukesed valmis stuudiolugu “Kokkuhoiu polka”, mille sõnade autor on Andres Lehestik ja viisi seadis Kristin Kaha.

Sõnade autor Andres Lehestik kirjutas laulu kohta järgmist: “Teadlased on kindlaks teinud, et tantsimine pikendab eluiga. Hoogsalt tantsu vihtudes on võimatu olla nukker ja norus. Tantsimine loob siia ilma rõõmu, mida saab jagada! Aga jagatud rõõm, teadagi…. Ning nende lustlike lõõtsahelide saatel on tunne, justkui tantsiksid polkat eesti keeles. Hoidkem kokku!”

Selle aasta alguses linti mängitud “Kokkuhoiu polka” pole säästulugu, mida võib pealkirja järgi ekslikult arvata. Polkat ei saa lihtsalt tantsida, kui hoitakse üksteisest kaugele. Eriti kehtib see kiire polka puhul.

Juba teine hooaeg on tulnud rahvatantsijate jaoks teisiti. Pole saadud trenni teha ja ka peod on jäänud pidamata. Ansambel Kõhukesed on tantsijatele püüdnud natukene põnevust ja tantsurõõmu pakkuda. “Tegime rahvatantsijatele aprillis üle-eestilise üleskutse osaleda “Kokkuhoiu polka” tantsu-muusikavideos,” märkis kollektiiv. “Tantsijaid osales Saaremaalt Veriorani ja Tallinnast Sangasteni. Neil tuli kodustes tingimustes ära õppida Andre Laine tantsuseade, ise filmida ja saata meile. Lisaks sellele toimusid veel ka mai keskel video finaali võtted 18 tantsupaari ja bändi osavõtul.”

Muusikavideo esmaesitlus toimus 4. juuni õhtul Mammaste külaplatsil toimunud simmanil.


Ansambel Kõhukesed:

Toomas Ojasaar – teppo tüüpi lõõtspill, laul (lõõtsakuningas)
Raivo Sildoja – viiul (rahvapillimeister ja õpetaja, mees Viljandi folgi sünni juurest)
Ivari Saare – bass, laul (õhtujuht ja elektri müüja)
Kaido Kaha – mandoliin, laul (õhtujuht-saekaatrimees)

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.