NEON FIR AVALDAS UNISTAVA SINGLI “ALLURE”

Värske kodumaine progepopi kooslus Neon Fir viib kuulajad avastamata sügavustesse ebamaise singliga “Allure”. Soul’i ja indie lainetel ekslev lugu näitab eklektilise ansambli luulelisemat palet. Mõnusalt sammuv gruuv on paari pandud sünge harmoonia, dramaatilise vokaali ja twinpeaksiliku kitarriga. Loo on produtseerinud Hyrr Innokent Vainola (Ouu, Seltskond Pargis).

Lugu toetab hüpnotiseeriv video, mis valmis koostöös animaatori Linda Nõmmiku ja BFMi videotiimiga, mille eesotsas režissöör Mariann Jüriorg ning produtsent Kristiana Kalnina. Graatsia keskmes on Arabella Saaliste.

Kitarrivirtuoos Argo Vals on iseloomustavalt öelnud: “”Allure” hiilib nõtkelt ja hiilib natuke veel. Teeb seda kreemiselt ja siidiselt, kõrvu ja kõlareid paitava, veendunud kõlaga.”

“Allure” on ansambli kolmas singel pärast 2020. aastal avaldatud debüütlugu “Momentum”, millele järgnes kaasakiskuv kevadhitt “Overthoughts”. Aasta lõpus on oodata Neon Fir’i esimest täispikka albumit, millel saab olema muuhulgas kuulda palavaid popihümne, nohuseid post-punk mälestusi ning kes-teab-kui-vürtsikaid karriballaade.


Sume süntpopi ansambel Neon Fir on viie Eesti noore eklektiline kõlamaailm, kus koos 1980ndate sünteetiliste helimaastikega kohtuvad Hiatus Kaiyote progressiivsed soul’i rütmid ja Cocteau Twins’i unelevad vokaalid. Põneva žanrite sulamiga loodab Neon Fir painutada senikuuldud popmuusika piire ning kõlada tulevikus ka kosmilistel raadiolainetel.

Kooslusesse kuuluvad Eeva Trei vokaalil, Miina Adermann taustvokaalil ja klahvidel, kitarril Kaarel Raud, basskitarril Paul-Gunnar Loorand ning trummidel Harald Soosalu.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.