MAESTRO VELLO ORUMETSA PEAGI SAABUVA 80. SÜNNIAASTAPÄEVA PUHUL AVALIKUSTATI LAUL “TULE ÄÄRDE”

Foto: Liis Mäesalu

28. juunil tähistatakse Eesti ühe armastatuma estraadilaulja Vello Orumetsa 80. sünniaastapäeva. Sel puhul avaldati lugu nimega “Tule äärde”. 

Laulu valmimise kohta jagas teisipäeva hommikul raadiole Elmar antud intervjuus selgitusi helilooja ja muusikaprodutsent Meelis Leis. Mees jutustas järgmist: “Aastal 2002 tegime Velloga plaadi “Sõbrale” ja selle plaadi peale sai kokku vormistatud kolm ideed, neist kaks mahtusid plaadile ja üks jäi kuidagi kõrvale, unarusse. Ei teagi, mis põhjusel ta tookord plaadile ei saanud. Arvutite ja kõvaketaste vahetamiste käigus tuli arhiivist välja selline lugu, tööpealkirjaga “Tule äärde”. Ma hakkasin isekeskis mõtlema, et kas, kuidas ja mil moel seda välja anda. Mõned aastad tagasi tekkis idee, et võiks selle mingi tähtpäevaga seostada. Varalahkunute hääled kõlavad ja kaiguvad ju nagunii eetrites edasi, miks mitte tuua fonoteeki uus Vello lugu. Nõnda see mõte teostuski. Ma olen seda lugu teinud puhanguti viimased aastad – kord üht pilli, siis teist. Lõplik vormistus sai hääde abilistega tehtud selle aasta aprillis.”  

Leis mainis, et laulu “Tule äärde” jaoks salvestati Vello Orumetsa vokaali 2002. aastal umbes kuus kuni kaheksa korda ning neist kombineeritigi tänavu kokku loo lõppversioon. Lisaks selgitas Meelis Leis, et kuigi laulu pealkirja “Tule äärde” saab tõlgendada kahte moodi – üks neist on, et tule kuhugi äärde, aga pala teksti autor Mathura mõtles siiski seda, et tule põleva leegi lähedale. 


  • Muusika: Meelis Leis, tekst Mathura
  • Akustilised kitarrid, klahvpillid, taustvokaal, seade ja produtsent: Meelis Leis
  • Basskitarr, löökriistad ja seade: Toomas Leis
  • Baritonkitarr ja pedal steel kitarr: Laur Joamets
  • Vello Orumetsa vokaali salvestus 2002: Asko-Romé Altsoo (Valge Tuba)
  • Kokkumäng ja master: Indrek Patte (Matrix Stuudio)
  • Foto: Liis Mäesalu, video: Ludvig Leis

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.