JUUNIS TOIMUB VON KRAHLI TEATRIS ESMAKORDSELT EESTI MUUSIKATURU FOOKUSPÄEV

Eesti muusikaturu fookuspäeva panelistid

11. juunil toimub Tallinnas Von Krahli Teatris esmakordselt Eesti muusikaturu fookuspäeva konverents, mis keskendub kodumaise muusikasektori ja -ettevõtluse taastumisele ning uutele valdkondlikele arengutele. Eesti muusikaturu fookuspäeva korraldab festival Tallinn Music Week koostöös muusikaorganisatsioonidega Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühing, Eesti Autorite Ühing ja Eesti Esitajate Liit. Fookuspäeva toetab Tallinna Strateegiakeskus.

Eesti muusikaturu fookuspäev toob kokku kodumaise muusika- ja kultuurivaldkonna esindajad ning annab ülevaate siinsel turul toimuvast, selle väärtusahelatest ning äri- ja tegevusmudelitest. Päeva arutelude teemad ulatuvad pandeemia järgse kontserdielu väljavaadetest kultuuripoliitika strateegiate kujundamiseni, ürituskorralduse piirkondlikest eripäradest nende keskkonnamõjuni ja voogedastuse võidukäigust Eesti muusika rahvusvaheliste edulugudeni. Esmaesitlusele tuleb eestlaste muusikakuulamise harjumuste uuring 2020.

“Viimane aasta ei ole kellelegi lihtne olnud, ent meie muusikaettevõtjate õppetund kriisist võiks muuhulgas olla see, et valdkonna ühine hääl ei peaks kõlama vaid hädas,” ütleb fookuspäeva ja TMW konverentsi programmijuht Terje Trochynskyi. “Üle Eesti on erinevad muusikavaldkonna tegijad aasta otsa ühel või teisel moel aktiivses suhtluses olnud. Fookuspäeva programm on kasvanud välja just sellistest aruteludest ja vestlustest, millesse on panustanud paljud organisatsioonid ja ettevõtjad.”

Kuidas väljuda kriisist tugevamana ja tagada nii ettevõtete kui ka loojate ellujäämine? Kas pandeemiast on ka midagi uut ja positiivset esile kerkinud? Kes viib meie muusika rahvusvahelisele turule? Kas vaatamata tagasilöökidele on võimalik üritusi jätkusuutlikult ja keskkonnateadlikult korraldada?

Need ja paljud teised valdkondlikud küsimused on luubi all 11. juunil kell 10–17 Eesti taasiseseisvumisaja esimeses erateatris ja kultuuriklubis Von Krahlis ning veebikeskkonnas toimuval konverentsil. Avasõnad ütlevad kultuuriminister Anneli Ott ja Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Aruteludes osalevad teiste seas Eesti Autorite Ühingu juhatuse esimees Vaiko Eplik, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juhatuse esimees Danel Pandre, OÜ Hitivabrik juht Aarne Valmis, SA Eesti Kontsert juht Kertu Orro ning peosarja GRIND kaasasutaja ja artistimanager Kaarel Sein.

  • Eesti muusikaturu fookuspäeva programmiga saab tutvuda siin 
  • Panelistide tutvustused

Eesti muusikaturu fookuspäevale on oodatud kuulama, mõtteid vahetama ja kontakte looma muusikavaldkonnas tegutsevad ettevõtted, organisatsioonid ja teenusepakkujad ning muidugi ka muusikud ja kõik kodumaise kultuurielu käekäigust huvitatud inimesed.

Eesti muusikaturu fookuspäeva järgselt toimub Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad (EMEA) 2021 gala Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu, Eesti Autorite Ühingu ja TMW koostöös.

Eesti muusikaturu fookuspäeva passid on müügil TMW veebipoes shop.tmw.ee. Kuni 4. maini kehtib passile soodushind 35 eurot, edaspidi maksab pääse 40–45 eurot.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.