MARTELIVE EUROPE 2021 – LASE OMA TALENT VALLA!

MArteLive on ainulaadne võimalus noortele alustavatele artistidele – rahvusvaheline nähtavus, väljendusvabadus ja ei mingeid klaaslagesid. MArteLive on siin, et muuta loovuse tulevikku. Kandideerimise tähtaeg on 30. aprill.

Euroopa Liidu “Loova Euroopa” programmi poolt toetatud võistlus-festival võimaldab tuhandetel noortel Euroopa artistidel enda talenti esitleda, auhindu võita ning luua tutvusi teiste andekate noorte ning juba endale nime teinud professionaalidega.

MArteLive toob noorteni unikaalse ning unustamatu kogemuse: valituks osutunud artistid osalevad veebi teel eelvoorudes, poolfinaali pääsenud esinevad ning osalevad kunstiresidentuuridel erinevates Euroopa riikides, ning võitjad kroonitakse Roomas suurejoonelisel MArteLive Biennaalil.

Mitmekülgsus ja ainulaadsus

MArteLive tervitab ääretult laia artistide ampluaad, hõlmates tervelt 16 erinevat kunstivaldkonda:

– muusika
– DJ ja produtseerimine
– teater
– tants
– kaasaegne tsirkus
– kirjandus
– maalimine ja joonistamine
– skulptuur
– fotograafia
– digitaalne illustratsioon
– tänavakunst
– moedisain
– käsitöö
– lühifilmid
– muusikavideod
– videokunst

Auhinnad

Auhinnafondist leiab lisaks rahalisele tasule ja kaetud reisidele ja kunstiresidentuuridele ka lisapreemiad: näiteks 1-tunnine individuaalne portfoolionõustamine Rootsi ettevõtte Art of Spectra poolt tantsu kategoorias võistlejatele; galeriipind erinevates galeriides üle Euroopa fotograafia, joonistamise ja illustratsiooni kategooriates võistlejatele jpm. Muuhulgas on auhinnad välja pannud mitmed Eesti ettevõtted: näiteks 100 vinüüli tootmine Vinyl Planti poolt muusika kategoorias; esinemine ning 150-eurone eelarve Heldeke! teater-baaris tsirkuse kategoorias; ning võimalus esineda TaDaa! Festivalil.

Võistlus

MArteLive võistlusest saavad osa võtta 18-35 aastased Euroopa Liidu elanikud ning kodanikud, kes on tegevad ühes ülalmainitud kategoorias. Võistlus koosneb neljast astmest:

1. SAMM – Kandideerimine
Kandideerida saab www.martelive.eu kuni 30. aprillini.

2. SAMM – Online eelvoorud
MArteLive valib igast kunstivaldkonnast 10 parimat artisti, kes osalevad veebi vahendusel live-stream eelvoorudes. Võistlejaid hindavad nii kvalifitseeritud žürii kui publik.

3. SAMM – Poolfinaalid
Üle Euroopa toimuvad kontserdid ja esitlused, kuhu jõuavad igast 16st kunstivaldkonnast 3 parimat kandidaati. Poolfinaalid toimuvad Vilniuses (Leedu), Tuzlas (Bosnia ja Hertsegoviina) ning Krakowis (Poola). Iga valdkonna võitjad saavad rahalise auhinna ning esinemiskutse Roomas toimuvale finaalüritusele.

4. SAMM – Euroopa finaal (detsember 2021)
Unustamatu üritus, kus astuvad üles Euroopa andekaimad talendid. Üritus toimub osana prestiižest MArteLive Biennaalist, mis toimub 60s erinevas asukohas üle Rooma ning mida külastab 50 000-pealine publik.

Kunstiresidentuur

MArteLive on rohkem kui lihtsalt võistlus. Poolfinaalide võitjatel ning valitud artistidel on võimalus võtta osa 1-nädalastest kunstiresidentuurist Itaalias, Leedus, Poolas ja Bosnia ja Hertsegoviinas. Artistid veedavad koos nädala, mille jooksul loovad ainulaadseid multi-disiplinaarseid etteasteid, mida esitatakse nii residentuuri lõpus kui MArteLive Biennaalil Roomas. Nädal aega kestvat residentuuri dokumenteeritakse ka “making of” videoga.

Kasvav unistus!

Esimene MArteLive Europe leiab aset peale 20 aastat kohalikul Itaalia tasemel toimumist. MArteLive on juba tuhandetele noortele andnud võimaluse oma artistinägemust väljendada ning end rahvusvahelisele publikule eksponeerida. MArteLive on näidanud ning tõestab jätkuvalt, et loovusel pole piire: festivali energia kandub läbi stiilide, žanrite ja eneseväljendusviiside, luues unikaalseid keskkondi ja inimestevahelisi ühendusi.

Kandideerimine ja rohkem infot: www.martelive.eu!
MArteLive Facebookis & Instagramis

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.